Paun, selektor ''orlića'': Ne bojimo se nikoga!

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović zadovoljan je žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Fudbal 06.02.2015 | 00:15
Paun, selektor ''orlića'': Ne bojimo se nikoga!

Srbija je na žrebu za Evropsko prvenstvo mladih selekcija 2017. svrstana u drugu kvalifikacionu grupu, zajedno s nosiocem Italijom, zatim Slovenijom, Republikom Irskom, Litvanijom i Andorom.

Selektor Veljko Paunović smatra da su dobri prošli.

"Sve ekipe koje su žrebane imaju svoj kvalitet. Mi, međutim, verujemo u svoje snage. Prvenstveno treba da gledamo svoje mogućnosti. Zbog učešća naših selekcija na prvenstvu Evrope u Češkoj i na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu, nećemo imati mnogo vremena da se uigravamo do početka kvalifikacija, ali nam to neće smetati da igramo punom snagom", izjavio je Paunović za sajt FSS.

Paunović je ocenio da je Italija glavni favorit za prvo mesto u grupi dva, ali da bi trebalo biti oprezan i protiv ostalih selekcija.

"U našoj grupi ima još neugodnih reprezentacija, kao što su Slovenija, Litvanija i Republika Irska. Znamo odavno da nema slabih rivala, ali mi verujemo u svoje snage i tako ćemo igrati protiv svakog rivala. Nikoga se ne plašimo i nikome ne pretimo".

Reprezentacija Srbije kvalifikacije će 8. septembra startovati u novom ciklusu takmičenja za igrače rođene 1994. godine i mlađe, utakmicom na domaćem terenu protiv Litvanije, a ciklus će završiti 11. oktobra 2016. godine protiv Slovenije na svom stadionu.

Domaćin Evropskog prvenstva 2017. godine biće Poljska, gde će se igrati u novom formatu takmičenja. Do sada je na završnom turniru učestovalo osam najboljih evropskih zemalja, a u Poljskoj će se takmičiti 12 reprezentacija.

Pravo učešća steći će prvaci grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe u baražu odlučiti koja će među 12 učesnica Evropskog prvenstva.

U junu će se u Češkoj održati finalni turnir Evropskog prvenstva po starom sistemu takmičenja za starije generacije, na kojem će jedan od osam učesnika biti i reprezentacija Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar