Божо Ђумић је нови центар Партизана!

Центар Војводине прелази међу црно-беле, саопштили су Новосађани.

Кошарка 05.02.2015 | 22:00
Божо Ђумић је нови центар Партизана!

У експресном року Партизан је пронашао замену за Ђорђа Гагића.

Нови центар црно-белих постаће Божо Ђумић, саопштио је његов досадашњи клуб Војводина.

Информацију да је 23-годишњи центар из Врбаса нови играч Партизана МОНДО је проверио код директора новосадског клуба, Игора Ковачевића.

"Војводина је Ђумићу изашла у сусрет и према нашим информацијама он ће током дана постати играч Партизана, осим у случају да се нешто промени. Направили смо споразумни раскид уговора. Управо смо изашли са састанка, ми на једну, он на другу страну, као слободан играч", рекао нам је Ковачевић.

Ковачевић није могао да дефинитивно потврди трансфер, али судећи по његовим речима, Ђумићева селидба у Београд може да се посматра као извесна.

"Информација објављена у јавности је у принципу тачна, али ми не можемо да дамо дефинитивну потврду, јер то може само Партизан", додао је директор Војводине.

Ђумићев агент Милан Николић изјавио је да би ускоро требало да се утаначе сви детаљи преласка младог центра у Партизан.

"Истина је да је Ђумић интересантан Партизану и да је контакт успостављен. Тренутно смо у преговорима и постоји обострана жеља да трансфер буде реализован. У овом тренутку не могу да вам кажем ништа више, јер је договор начелан, не и званичан. Једина истина је та, да се Војводина понела максимално коректно у овој причи и дозволила Божи да направи корак напред у каријери. Ђумић би требало вечерас са Партизаном да одради и први тренинг", изјавио је за портал вести-онлине Николић.

Ђумић је ове сезоне за Војводину одиграо 12 утакмица у Кошаркашкој лиги Србије и у просеку бележио 10,8 поена и 4,5 скокова. Просечан индекс корисности по мечу био му је 8,7.

Поред Војводине играо је кратко и за Напредак из Крушевца, у који је стигао прошле сезоне пошто се није изборио за место у тиму Солнока.

Играо је за репрезентацију Србије на У-16 и У-18 првенствима Европе.

Ђумић би већ кроз две недеље могао да се нађе наспрам досадашњих саиграча, пошто је жребом одређено да се Партизан и Војводина састају у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Коментари / 0

Оставите коментар