Božo Đumić je novi centar Partizana!

Centar Vojvodine prelazi među crno-bele, saopštili su Novosađani.

Košarka 05.02.2015 | 22:00
Božo Đumić je novi centar Partizana!

U ekspresnom roku Partizan je pronašao zamenu za Đorđa Gagića.

Novi centar crno-belih postaće Božo Đumić, saopštio je njegov dosadašnji klub Vojvodina.

Informaciju da je 23-godišnji centar iz Vrbasa novi igrač Partizana MONDO je proverio kod direktora novosadskog kluba, Igora Kovačevića.

"Vojvodina je Đumiću izašla u susret i prema našim informacijama on će tokom dana postati igrač Partizana, osim u slučaju da se nešto promeni. Napravili smo sporazumni raskid ugovora. Upravo smo izašli sa sastanka, mi na jednu, on na drugu stranu, kao slobodan igrač", rekao nam je Kovačević.

Kovačević nije mogao da definitivno potvrdi transfer, ali sudeći po njegovim rečima, Đumićeva selidba u Beograd može da se posmatra kao izvesna.

"Informacija objavljena u javnosti je u principu tačna, ali mi ne možemo da damo definitivnu potvrdu, jer to može samo Partizan", dodao je direktor Vojvodine.

Đumićev agent Milan Nikolić izjavio je da bi uskoro trebalo da se utanače svi detalji prelaska mladog centra u Partizan.

"Istina je da je Đumić interesantan Partizanu i da je kontakt uspostavljen. Trenutno smo u pregovorima i postoji obostrana želja da transfer bude realizovan. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa više, jer je dogovor načelan, ne i zvaničan. Jedina istina je ta, da se Vojvodina ponela maksimalno korektno u ovoj priči i dozvolila Boži da napravi korak napred u karijeri. Đumić bi trebalo večeras sa Partizanom da odradi i prvi trening", izjavio je za portal vesti-online Nikolić.

Đumić je ove sezone za Vojvodinu odigrao 12 utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije i u proseku beležio 10,8 poena i 4,5 skokova. Prosečan indeks korisnosti po meču bio mu je 8,7.

Pored Vojvodine igrao je kratko i za Napredak iz Kruševca, u koji je stigao prošle sezone pošto se nije izborio za mesto u timu Solnoka.

Igrao je za reprezentaciju Srbije na U-16 i U-18 prvenstvima Evrope.

Đumić bi već kroz dve nedelje mogao da se nađe naspram dosadašnjih saigrača, pošto je žrebom određeno da se Partizan i Vojvodina sastaju u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Komentari / 0

Ostavite komentar