Може ли Филип погурати Саутемптон ка ЛШ?

Душан Тадић каже да може...Српски фудбалер који је обележио крај прелазног рока је дефинитивно Филип Ђуричић. Упркос не баш блиставој јесени у Мајнцу где је играо као позајмљен играч, Ђуричић је последњег дана зимске фудбалске пијаце потписао за Саутемптон и дочекан је као звезда.

Фудбал 06.02.2015 | 17:40
Може ли Филип погурати Саутемптон ка ЛШ?

Роналд Куман је спојио трилинг који је претпрошле сезоне жарио и палио у холандској Ередивизији. Тада су Ђуричић, Грацијано Пеле и Душан Тадић били фудбалери који су створили највише шанси у холандском шампионату. Куман је прошлог лета довео Тадића и Пелеа у Саутемптон, а сада је дочекао да им придружи и Ђуричића.

Иако је српски офанзивни везиста у паду форме од када је пре годину и по дана прешао у Бенфику из Херенвена, а потом се преселио на позајмицу из Лисабона у Мајнц, Роналд Куман му верује. Зна какав се потенцијал крије у Ђуричићевим ногама. Нису га узалуд Холанђани прозвали „Балкански Кројф“.

У Ђуричића верује и његов нови саиграч и репрезентативни колега, Душан Тадић.
„Он ће нам помоћи у покушају да се палсирамо међу четири најбоља клуба на крају сезоне. Сваком клубу су потребни млади играчи и здрава конкуренција. Добро је када имате више избора. Филип је мој добар пријатељ и добар је играч. Има потенцијал и квалитет, уме да игра фудбала, права је „десетка“. Причали смо претходних дана, Филип је гледао велики број наших утакмица, зна како играмо, познаје тренера. Зна и да је Суатемптон екипа која негује леп фудбал што би за њега требало да буде добро“, рекао је Тадић.

Саутемптон је најпријатније изненађење Премијер лиге, тренутно је на четвртој позицији и до краја сезоне ће водити борбу са великанима попут Манчестер Јунајтеда, Арсенала, Тотенхема или Ливерпула за пласман у Лигу шампиона. Роналд Куман верује да Филип Ђуричић може да буде фактор који ће помоћи Свецима да истрче ту трку до краја. Порфитирао би и српски фудбал, јер репрезентација Србије вапи за Ђуричићем када је у пуној форми.

Коментари / 0

Оставите коментар