Može li Filip pogurati Sautempton ka LŠ?

Dušan Tadić kaže da može...Srpski fudbaler koji je obeležio kraj prelaznog roka je definitivno Filip Đuričić. Uprkos ne baš blistavoj jeseni u Majncu gde je igrao kao pozajmljen igrač, Đuričić je poslednjeg dana zimske fudbalske pijace potpisao za Sautempton i dočekan je kao zvezda.

Fudbal 06.02.2015 | 17:40
Može li Filip pogurati Sautempton ka LŠ?

Ronald Kuman je spojio triling koji je pretprošle sezone žario i palio u holandskoj Erediviziji. Tada su Đuričić, Gracijano Pele i Dušan Tadić bili fudbaleri koji su stvorili najviše šansi u holandskom šampionatu. Kuman je prošlog leta doveo Tadića i Pelea u Sautempton, a sada je dočekao da im pridruži i Đuričića.

Iako je srpski ofanzivni vezista u padu forme od kada je pre godinu i po dana prešao u Benfiku iz Herenvena, a potom se preselio na pozajmicu iz Lisabona u Majnc, Ronald Kuman mu veruje. Zna kakav se potencijal krije u Đuričićevim nogama. Nisu ga uzalud Holanđani prozvali „Balkanski Krojf“.

U Đuričića veruje i njegov novi saigrač i reprezentativni kolega, Dušan Tadić.
„On će nam pomoći u pokušaju da se palsiramo među četiri najbolja kluba na kraju sezone. Svakom klubu su potrebni mladi igrači i zdrava konkurencija. Dobro je kada imate više izbora. Filip je moj dobar prijatelj i dobar je igrač. Ima potencijal i kvalitet, ume da igra fudbala, prava je „desetka“. Pričali smo prethodnih dana, Filip je gledao veliki broj naših utakmica, zna kako igramo, poznaje trenera. Zna i da je Suatempton ekipa koja neguje lep fudbal što bi za njega trebalo da bude dobro“, rekao je Tadić.

Sautempton je najprijatnije iznenađenje Premijer lige, trenutno je na četvrtoj poziciji i do kraja sezone će voditi borbu sa velikanima poput Mančester Junajteda, Arsenala, Totenhema ili Liverpula za plasman u Ligu šampiona. Ronald Kuman veruje da Filip Đuričić može da bude faktor koji će pomoći Svecima da istrče tu trku do kraja. Porfitirao bi i srpski fudbal, jer reprezentacija Srbije vapi za Đuričićem kada je u punoj formi.

Komentari / 0

Ostavite komentar