Битољ: Поплављен манастир

Стање у општини Новаци, на југу Македоније, алармантно је након што је ријека Црна пробила бедем и пријети насељу, јављају локални медији.

Регион 04.02.2015 | 16:16
Битољ: Поплављен манастир

Велики водни талас, који је створен обилним падавинама током викенда, већ је стигао до првих кућа и постоји опасност да попусти заштитни насип, упозорили су надлежни.

Манастир Успење пресвете Богородице је поплављен.

Набујала Црна пријети да сруши мост до термоелектране "Битољ" и да одсијече највећег произвођача електричне енергије у Македонији.

Општина Битољ је саопштила да је на данашњем састанку регионалног кризног штаба са начелником републичког кризног штаба, министром Милетом Јанакиевским, донијета одлука да се пресијече пут који од града води до термоелектране, како би се испустио дио воде који надолази.

Област Пелагонија је у приправности, а надлежни тврде да се наредних дана може очекивати нови талас поплава у неколико битољских села.

Метеоролози од сутра очекују обилне падавине и јак вјетар.

Македонија је посљедњих дана суочена са огромним изливањем ријека. Највећа опасност пријетила је Штипу, након што је ниво ријеке Брегалница порастао за скоро два метра, али је захваљујући надлежнима, локалном становништву и војсци опасност успјешно отклоњена.

Коментари / 0

Оставите коментар