Ухапшено осам серијских пљачкаша

Полиција Кантона Сарајево спровела је данас акцију у којој је ухапшено осам особа, осумњичених за серију пљачки, а претресима просторија које су користили пронађено је и оружје.

Босна и Херцеговина 03.02.2015 | 21:40
Ухапшено осам серијских пљачкаша

Приведени су П.Е. (28), С.Е. (25), С.С. (50), С.А. (23), Ј.А. (42) и А.И. (31), сви из Сарајева, као и А.Б. (23) из Зенице, те Т.Е. (21) из Високог.

Ирфан Нефић, портпарол МУП-а Кантона Сарајево, рекао је да је шест особа већ предато Кантоналном тужилаштву у Сарајеву, а на терет им се стављају кривична дјела разбојништва, уз нарочито грубо понашање.

"Ухапшени су кривична дјела вршили користећи ватрено оружје, односно аутоматске пушке и пиштоље, те су били маскирани фантомкама, испољавајући бруталност и бескрупулозност, што је врло често поред материјалне штете за посљедицу имало и наношење повреда оштећеним особама", рекао је Нефић.

Полиција је јуче, по наредби Кантоналног суда у Сарајеву, а у склопу исте акције, претресла објекте на шест локација, те пронашла и изузела по један пушкомитраљез и аутоматску пушку, као и два пиштоља.
Изузети су и два возила, више мобилних телефона и СИМ картица, три таблет уређаја, мања количина златног накита, пет фантомки, али и већи број срећки "Лутрије БиХ".

Нађене су и обућа и одјећа кориштене приликом пљачки, али и одређена количина материје која асоцира на марихуану, као и одређена сума новца.

Нефић је рекао да су у току криминалистичке обраде полицајци задокументовали и доказима поткријепили извршење 15 тешких облика разбојништва на подручју Кантона Сарајево, а на подручју опћине Илиџа кривична дјела паљевине два возила.

Од тога су први ауто осумњичени запалили непосредно прије него што су починили разбојништво у пословници "Бх. пошта" у насељу Тарчин, а други пред пљачку једног објекта у насељу Раковица.

Више ухапшених потпуно је признало директно учешће у пљачкама, а у ову истрагу укључили су се и припадници МУП-ова ЗДК, Тузланског, као и Средњобосанског кантона, који су до сада документовали доказе о додатних 17 кривичних дјела, за која се сумњиче јуче ухапшени.

Они се сумњиче и за крађу стоке, која се у ранијем периоду догађала на подручју општина Илијаш, Вогошћа, Илиџа и Хаџићи.

 

(Незавинсе)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

муња

04.02.2015 05:41

Не дирајте људе раде људи то је једини занат који ради данас на тим просторима.

ОДГОВОРИТЕ