Uhapšeno osam serijskih pljačkaša

Policija Kantona Sarajevo sprovela je danas akciju u kojoj je uhapšeno osam osoba, osumnjičenih za seriju pljački, a pretresima prostorija koje su koristili pronađeno je i oružje.

Bosna i Hercegovina 03.02.2015 | 21:40
Uhapšeno osam serijskih pljačkaša

Privedeni su P.E. (28), S.E. (25), S.S. (50), S.A. (23), J.A. (42) i A.I. (31), svi iz Sarajeva, kao i A.B. (23) iz Zenice, te T.E. (21) iz Visokog.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, rekao je da je šest osoba već predato Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, a na teret im se stavljaju krivična djela razbojništva, uz naročito grubo ponašanje.

"Uhapšeni su krivična djela vršili koristeći vatreno oružje, odnosno automatske puške i pištolje, te su bili maskirani fantomkama, ispoljavajući brutalnost i beskrupuloznost, što je vrlo često pored materijalne štete za posljedicu imalo i nanošenje povreda oštećenim osobama", rekao je Nefić.

Policija je juče, po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a u sklopu iste akcije, pretresla objekte na šest lokacija, te pronašla i izuzela po jedan puškomitraljez i automatsku pušku, kao i dva pištolja.
Izuzeti su i dva vozila, više mobilnih telefona i SIM kartica, tri tablet uređaja, manja količina zlatnog nakita, pet fantomki, ali i veći broj srećki "Lutrije BiH".

Nađene su i obuća i odjeća korištene prilikom pljački, ali i određena količina materije koja asocira na marihuanu, kao i određena suma novca.

Nefić je rekao da su u toku kriminalističke obrade policajci zadokumentovali i dokazima potkrijepili izvršenje 15 teških oblika razbojništva na području Kantona Sarajevo, a na području općine Ilidža krivična djela paljevine dva vozila.

Od toga su prvi auto osumnjičeni zapalili neposredno prije nego što su počinili razbojništvo u poslovnici "Bh. pošta" u naselju Tarčin, a drugi pred pljačku jednog objekta u naselju Rakovica.

Više uhapšenih potpuno je priznalo direktno učešće u pljačkama, a u ovu istragu uključili su se i pripadnici MUP-ova ZDK, Tuzlanskog, kao i Srednjobosanskog kantona, koji su do sada dokumentovali dokaze o dodatnih 17 krivičnih djela, za koja se sumnjiče juče uhapšeni.

Oni se sumnjiče i za krađu stoke, koja se u ranijem periodu događala na području opština Ilijaš, Vogošća, Ilidža i Hadžići.

 

(Nezavinse)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

munja

04.02.2015 05:41

Ne dirajte ljude rade ljudi to je jedini zanat koji radi danas na tim prostorima.

ODGOVORITE