Тим снова Југославије! Плашиле би се и САД!

Распадом бивше Југославије дефинитивно је пао и квалитет кошарке на овим подручјима. Југоносталгичари се често питају како би репрезентација бивше државе изгледала данас, па смо одлучили да вам приближимо слику најбољих кошаркаша које земље бише Југославије имају.

Кошарка 05.02.2015 | 00:00
Тим снова Југославије! Плашиле би се и САД!

Плејмејкер: Горан Драгић

Први избор на позицији плеја је Горан Драгић. Фантастични кошаркаш Финикс Санса годинама је константно напредовао у НБА лиги. Данас је међу бољим странцима најјаче лиге свијета, а просјечно по мечу убацује готово 17 поена.

Плејмејкер: Милош Теодосић
Савремени плеј са висином од готово два метра. Има невјероватан осјећај за асистенцију, изузетан и шутер, па с тога не чуди што је тренутно један од најбољих кошаркаша Европе. Игра за ЦСКА из Москве.

Бек: Богдан Богдановић
Српски шутер је машина за кошеве. Када уђе у серију немогуће га је зауставити и сматра се тренутно једним од најбољих европских шутера. Тренутно је члан Фенербахчеа.

Бек: Нихад Ђедовић
Нихад Ђедовић специјалиста је за дефанзиву. Иако и у офанзивном дијелу игре често бриљира, прави је мајстор да заустави најопаснијег противничког играча. Да има и шут одавно би играо у НБА лиги. Тренутно наступа за Бајерн.

Бек/Крило: Марио Хезоња
Један од најбољих младих играча свијета. Игра на позицијама два и три, а у његовој игри ријетко шта да недостаје. Будући НБА професионалац тренутно носи дрес славне Барселоне.

Крило: Бојан Богдановић
Сјајни шутер Бруклин Нетса је претходних година доминирао у Европи. Рођени Мостарац игра јако добро у првој НБА сезони и на просјеку је од преко седам поена по мечу.

Крило: Немања Бјелица
Човјек који са 209 центиметара може играти све позиције. Сјајан скакач, зна погодити са спољних позиција, одличан у дефанзиви и играч који свакој екипи треба. Играч је Фенербахчеа.

Крилни центар: Дарио Шарић
По свим изборима најбољи млади играч Европе. У својој игри посједује апсолутно све. Од њега се у будућности тек очекују велике ствари, како у репрезентацији, тако и у НБА лиги. Тренутно је члан Анадолу Ефеса.

Крилни центар: Мирза Телетовић
Мирза је један од најбољих европских шутера. У Европи се одавно доказао, а и у НБА лиги је све бољи и бољи. Може погодити апсолутно све, а када га крене шут једноставно је незаустављив. Игра тренутно за Бруклин Нетсе.

Центар: Никола Вучевић
Овај Црногорац бриљира у НБА лиги. Један је од најбољих центара најјаче лиге свијета, који има велику разноврсност у игри. Погађа с дистанце, леђима према кошу, сјајан је у скоку, што га сврстава међу најбоље играче лиге. Носи дрес Орландо Меџика.

Центар: Никола Пековић
Снажни црногорски центар је члан Минесота Тимбервулвса. Специјалиста за игру у одбрани, а и нападачки арсенал му је изузетно јак. Такође, један од бољих европских играча у овом тренутку.

Центар: Јусуф Нуркић
Испред Јусуфа Нуркића је блистава будућност. Снажни центар игра фантастично на обје стране паркета, а када прикупи искуства биће незаустављив. Члан је Денвер Нагетса.

Тренер: Душан Ивковић
Дуда Ивковић је један од најбољих тренера свих времена. У каријери је освојио готово све могуће трофеје. Познат је као врло темпераментан тренер, а тренутно води екипу Анадолу Ефеса.

Коментари / 0

Оставите коментар