Tim snova Jugoslavije! Plašile bi se i SAD!

Raspadom bivše Jugoslavije definitivno je pao i kvalitet košarke na ovim područjima. Jugonostalgičari se često pitaju kako bi reprezentacija bivše države izgledala danas, pa smo odlučili da vam približimo sliku najboljih košarkaša koje zemlje biše Jugoslavije imaju.

Košarka 05.02.2015 | 00:00
Tim snova Jugoslavije! Plašile bi se i SAD!

Plejmejker: Goran Dragić

Prvi izbor na poziciji pleja je Goran Dragić. Fantastični košarkaš Finiks Sansa godinama je konstantno napredovao u NBA ligi. Danas je među boljim strancima najjače lige svijeta, a prosječno po meču ubacuje gotovo 17 poena.

Plejmejker: Miloš Teodosić
Savremeni plej sa visinom od gotovo dva metra. Ima nevjerovatan osjećaj za asistenciju, izuzetan i šuter, pa s toga ne čudi što je trenutno jedan od najboljih košarkaša Evrope. Igra za CSKA iz Moskve.

Bek: Bogdan Bogdanović
Srpski šuter je mašina za koševe. Kada uđe u seriju nemoguće ga je zaustaviti i smatra se trenutno jednim od najboljih evropskih šutera. Trenutno je član Fenerbahčea.

Bek: Nihad Đedović
Nihad Đedović specijalista je za defanzivu. Iako i u ofanzivnom dijelu igre često briljira, pravi je majstor da zaustavi najopasnijeg protivničkog igrača. Da ima i šut odavno bi igrao u NBA ligi. Trenutno nastupa za Bajern.

Bek/Krilo: Mario Hezonja
Jedan od najboljih mladih igrača svijeta. Igra na pozicijama dva i tri, a u njegovoj igri rijetko šta da nedostaje. Budući NBA profesionalac trenutno nosi dres slavne Barselone.

Krilo: Bojan Bogdanović
Sjajni šuter Bruklin Netsa je prethodnih godina dominirao u Evropi. Rođeni Mostarac igra jako dobro u prvoj NBA sezoni i na prosjeku je od preko sedam poena po meču.

Krilo: Nemanja Bjelica
Čovjek koji sa 209 centimetara može igrati sve pozicije. Sjajan skakač, zna pogoditi sa spoljnih pozicija, odličan u defanzivi i igrač koji svakoj ekipi treba. Igrač je Fenerbahčea.

Krilni centar: Dario Šarić
Po svim izborima najbolji mladi igrač Evrope. U svojoj igri posjeduje apsolutno sve. Od njega se u budućnosti tek očekuju velike stvari, kako u reprezentaciji, tako i u NBA ligi. Trenutno je član Anadolu Efesa.

Krilni centar: Mirza Teletović
Mirza je jedan od najboljih evropskih šutera. U Evropi se odavno dokazao, a i u NBA ligi je sve bolji i bolji. Može pogoditi apsolutno sve, a kada ga krene šut jednostavno je nezaustavljiv. Igra trenutno za Bruklin Netse.

Centar: Nikola Vučević
Ovaj Crnogorac briljira u NBA ligi. Jedan je od najboljih centara najjače lige svijeta, koji ima veliku raznovrsnost u igri. Pogađa s distance, leđima prema košu, sjajan je u skoku, što ga svrstava među najbolje igrače lige. Nosi dres Orlando Medžika.

Centar: Nikola Peković
Snažni crnogorski centar je član Minesota Timbervulvsa. Specijalista za igru u odbrani, a i napadački arsenal mu je izuzetno jak. Takođe, jedan od boljih evropskih igrača u ovom trenutku.

Centar: Jusuf Nurkić
Ispred Jusufa Nurkića je blistava budućnost. Snažni centar igra fantastično na obje strane parketa, a kada prikupi iskustva biće nezaustavljiv. Član je Denver Nagetsa.

Trener: Dušan Ivković
Duda Ivković je jedan od najboljih trenera svih vremena. U karijeri je osvojio gotovo sve moguće trofeje. Poznat je kao vrlo temperamentan trener, a trenutno vodi ekipu Anadolu Efesa.

Komentari / 0

Ostavite komentar