Кастро послије скоро шест мјесеци

Кубански државни медији објавили су синоћ прве фотографије бившег кубанског предсједника Фидела Цастра у посљедњих шест мјесеци, послије растућих спекулација о лошем здравственом стању 88-годишњег револуционара.

Свијет 03.02.2015 | 13:20
Кастро послије скоро шест мјесеци

"Фидел је изузетно биће", један је од наслова у медијима у којима су објављене фотографије Цастра како разговара с једним кубанским званичником.

На тим фотографијама Цастро носи плаву спортску одјећу и разговара с предсједником Федерације кубанских студената Рандyјем Гарцијом.

Медији додају да је Гарциа разговарао с Цастром 23. јануара. Телевизија је тог дана пренијела Цастрово писмо, али без снимака и фотографија.

Фотографије су објављене у тренутку спекулација о Цастровом здрављу пошто се више од годину дана није појављивао у јавности. Посљедње фотографије објављене су у аугусту 2014. године на његов рођендан.

Спекулације о здрављу Фидела Цастра поред осталог су подгријане чињеницом да се он није огласио поводом историјске децембарске декларације о новим односима САД и Кубе, коју су објавили предсједници Барацк Обама и Раул Цастро.

Коментари / 0

Оставите коментар