Kastro poslije skoro šest mjeseci

Kubanski državni mediji objavili su sinoć prve fotografije bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Castra u posljednjih šest mjeseci, poslije rastućih spekulacija o lošem zdravstvenom stanju 88-godišnjeg revolucionara.

Svijet 03.02.2015 | 13:20
Kastro poslije skoro šest mjeseci

"Fidel je izuzetno biće", jedan je od naslova u medijima u kojima su objavljene fotografije Castra kako razgovara s jednim kubanskim zvaničnikom.

Na tim fotografijama Castro nosi plavu sportsku odjeću i razgovara s predsjednikom Federacije kubanskih studenata Randyjem Garcijom.

Mediji dodaju da je Garcia razgovarao s Castrom 23. januara. Televizija je tog dana prenijela Castrovo pismo, ali bez snimaka i fotografija.

Fotografije su objavljene u trenutku spekulacija o Castrovom zdravlju pošto se više od godinu dana nije pojavljivao u javnosti. Posljednje fotografije objavljene su u augustu 2014. godine na njegov rođendan.

Spekulacije o zdravlju Fidela Castra pored ostalog su podgrijane činjenicom da se on nije oglasio povodom istorijske decembarske deklaracije o novim odnosima SAD i Kube, koju su objavili predsjednici Barack Obama i Raul Castro.

Komentari / 0

Ostavite komentar