Креће Лига за шампиона и одмах Партизан - Звезда!

Друга фаза регионалне лиге стартоваће у првој недељи фебруара. И то са два кола у једној седмици. У другом, на базену "11. април", састаће се београдски црвено и црно-бели.

Остали спортови 02.02.2015 | 13:20
Креће Лига за шампиона и одмах Партизан - Звезда!

Овог викенда одиграно је последње коло првог дела регионалне ватерполо лиге. По четири најбоља тима две групе пласирана су у "Лигу за првака", а по четири лошије рангираних играће "Лигу за останак".

Свака од екипа пренела је из првог дела такмичења бодове и резултате остварене у утакмицама против екипа које са њом иду у исту лигу (гол-разлику). У оквиру две новоформиране лиге биће одирано још осам кола, а тимови ће се састати само са оним тимовима против којих нису играли у првој рунди.
Четири првопласиране екипе "Лиге за првака" играће Фајнал-фор, а парови ће бити утврђени по систему "први-четврти, други-трећи". У елитно друштво пласирала су се три клуба из Србије, док ће борбу за останак играти Војводина.

Табела "Лиге за првака": Југ 18, Приморје 16, Јадран 9, Раднички 8, Морнар БС 6, Партизан 6, Младост 4, Црвена звезда 3.

Табела "Лиге за останак": ОВК ПОШК 13, Будва 11, Војводина 10, Јадран Сплит 10, Приморац 4, Медвешчак 3, Браник 0.

У првом колу, у среду, Звезда ће гостовати Приморју, Раднички ће угостити Јадран из Херцег Новог, Партизан ће дочекати Југ, док ће Војводина играти против Браника. У суботу је на програму дерби Звезде и Партизана, у оквиру другог кола.

Друга фаза регионалне лиге биће завршена 28. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар