Kreće Liga za šampiona i odmah Partizan - Zvezda!

Druga faza regionalne lige startovaće u prvoj nedelji februara. I to sa dva kola u jednoj sedmici. U drugom, na bazenu "11. april", sastaće se beogradski crveno i crno-beli.

Ostali sportovi 02.02.2015 | 13:20
Kreće Liga za šampiona i odmah Partizan - Zvezda!

Ovog vikenda odigrano je poslednje kolo prvog dela regionalne vaterpolo lige. Po četiri najbolja tima dve grupe plasirana su u "Ligu za prvaka", a po četiri lošije rangiranih igraće "Ligu za ostanak".

Svaka od ekipa prenela je iz prvog dela takmičenja bodove i rezultate ostvarene u utakmicama protiv ekipa koje sa njom idu u istu ligu (gol-razliku). U okviru dve novoformirane lige biće odirano još osam kola, a timovi će se sastati samo sa onim timovima protiv kojih nisu igrali u prvoj rundi.
Četiri prvoplasirane ekipe "Lige za prvaka" igraće Fajnal-for, a parovi će biti utvrđeni po sistemu "prvi-četvrti, drugi-treći". U elitno društvo plasirala su se tri kluba iz Srbije, dok će borbu za ostanak igrati Vojvodina.

Tabela "Lige za prvaka": Jug 18, Primorje 16, Jadran 9, Radnički 8, Mornar BS 6, Partizan 6, Mladost 4, Crvena zvezda 3.

Tabela "Lige za ostanak": OVK POŠK 13, Budva 11, Vojvodina 10, Jadran Split 10, Primorac 4, Medveščak 3, Branik 0.

U prvom kolu, u sredu, Zvezda će gostovati Primorju, Radnički će ugostiti Jadran iz Herceg Novog, Partizan će dočekati Jug, dok će Vojvodina igrati protiv Branika. U subotu je na programu derbi Zvezde i Partizana, u okviru drugog kola.

Druga faza regionalne lige biće završena 28. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar