СП: Катар пви финалиста!!!

Селекција Катара са 10 натурализованих играча савладала Пољску у полуфиналу и заказала дуел за трофеј са победником дуела Шпанија - Француска!

Остали спортови 30.01.2015 | 19:00
СП: Катар пви финалиста!!!

Изрека каже "пара врти где бургија неће" поново је добила потврду на Светском првенству за рукометаше у Катару. Домаћа селекција победила је у полуфиналу репрезентацију Пољске са 31:29 (16:13) и направила највећи успех у историји.

Репрезентација Катара само условно може да носи тај назив, пошто у свом саставу има чак 10 натурализованих рукометаша, од којих су већина носиоци игре.

Противник рукометаша који носе дрес Катара у финалу шампионата на домаћем терену играће против бољег из дуела Шпанија - Француска који почиње у 21 сат.

Пољска екипа играла је релативно добро на почетку полуфиналне утакмице, имала је и два гола предности, али је у завршници првог дела меча Катар направио преокрет.

Рафаел Капоти и Камалалдин Малаш носили су домаћи тим у том периоду, а Пољаци никако нису успевали да повежу своје редове и врате се у живот.

Тамо где су стали у првом, катарски рукометашни наставили су у другом полувремену домаћина су на својим леђима носили Жарко Марковић и Махмуд Хасаб Ала.

Капоти и Малаш су постигли по шест, а Марковић и Хасаб Ала по пет голова за победничку екипу док, су код Пољака најбољи били Михал Јурецки осам и Маријус Јуркевич са шест погодака.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

30.01.2015 18:38

Свака част?Ја бољу купљену Селекцију нисам Видео?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

31.01.2015 11:17

Видите како се за пару боре људи.. Пара је јаца од националног поноса нек казе ко ста хоце...! бар је наш Маглајлија голман Елдар Мемишевиц у финалу..! свака част.. Да је у нашој дрзави мало бољи стандард и више пара.. мање би се замарали са националним бесмислицама.. Види како 7-8 нација у једном тиму мозе успјет кад је лова у питању.. људи гину на терену.. свака част..!

ОДГОВОРИТЕ