SP: Katar pvi finalista!!!

Selekcija Katara sa 10 naturalizovanih igrača savladala Poljsku u polufinalu i zakazala duel za trofej sa pobednikom duela Španija - Francuska!

Ostali sportovi 30.01.2015 | 19:00
SP: Katar pvi finalista!!!

Izreka kaže "para vrti gde burgija neće" ponovo je dobila potvrdu na Svetskom prvenstvu za rukometaše u Kataru. Domaća selekcija pobedila je u polufinalu reprezentaciju Poljske sa 31:29 (16:13) i napravila najveći uspeh u istoriji.

Reprezentacija Katara samo uslovno može da nosi taj naziv, pošto u svom sastavu ima čak 10 naturalizovanih rukometaša, od kojih su većina nosioci igre.

Protivnik rukometaša koji nose dres Katara u finalu šampionata na domaćem terenu igraće protiv boljeg iz duela Španija - Francuska koji počinje u 21 sat.

Poljska ekipa igrala je relativno dobro na početku polufinalne utakmice, imala je i dva gola prednosti, ali je u završnici prvog dela meča Katar napravio preokret.

Rafael Kapoti i Kamalaldin Malaš nosili su domaći tim u tom periodu, a Poljaci nikako nisu uspevali da povežu svoje redove i vrate se u život.

Tamo gde su stali u prvom, katarski rukometašni nastavili su u drugom poluvremenu domaćina su na svojim leđima nosili Žarko Marković i Mahmud Hasab Ala.

Kapoti i Malaš su postigli po šest, a Marković i Hasab Ala po pet golova za pobedničku ekipu dok, su kod Poljaka najbolji bili Mihal Jurecki osam i Marijus Jurkevič sa šest pogodaka.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

30.01.2015 18:38

Svaka čast?Ja bolju kupljenu Selekciju nisam Video?

ODGOVORITE
Name

Brčko

31.01.2015 11:17

Vidite kako se za paru bore ljudi.. Para je jaca od nacionalnog ponosa nek kaze ko sta hoce...! bar je naš Maglajlija golman Eldar Memiševic u finalu..! svaka čast.. Da je u našoj drzavi malo bolji standard i više para.. manje bi se zamarali sa nacionalnim besmislicama.. Vidi kako 7-8 nacija u jednom timu moze uspjet kad je lova u pitanju.. ljudi ginu na terenu.. svaka čast..!

ODGOVORITE