''Предизборна обећања'' Управе Партизана - пуј пике...!

Управа Партизана новцем УЕФА санира дугове! Шта је са инвестицијом од 6.000.000 евра? Финансијска ситуација у Хумској 1 није се нимало поправила откако је Зоран Поповић постао председник.

Фудбал 31.01.2015 | 12:00
''Предизборна обећања'' Управе Партизана - пуј пике...!

Где је стала претходна, ту је наставила у нова управа Партизана. Бар кад је реч о обећањима, пошто их пласира без икаквог покрића, због чега план о финансијском опоравку црно-белих за сада стоји на климавим ногама. Председник Зоран Поповић и његови најближи сарадници за 35 дана, колико је прошло отако су наслдили врхушку Драгана Ђурића, нису унели ниједан евро у клуб, потврђено је МОЗЗАРТ Спорту у Хумској 1.

Додуше, на Топчидерско брдо стигао је само новац у виду једне од рата које УЕФА исплаћује учесницима европских купова (незванично око 500.000 евра), а од тих средстава руководиоци су санирали део наслеђених дугова и исплатили неколико заосталих плата играчима, тренерима и члановима Радне заједнице. Реч је о средствима које су изабраници Марка Николића зарадили на терену летошњим учешћем у кваликацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе и он нема никаквих додирних тачака са најављеним улагањима нових челника, који су 25. децембра на Изборној скупштини објавили план санирања дуга који према речима некадашњег потпредседника Ратомира Бабића износи 13.700.000 милиона евра.
„Финансијски план који представљам подразумева улазак 8.000.000 евра до краја 2015. Обећавам инвестиције од 6.000.000 евра до 31. марта, а до фебруара ћемо изаћи из блокаде у којој смо тренутно“, говорио је непосредно после избора на председничку функцију Зоран Поповић.

За сада је то далеко од реализације, јер се играчима и запосленима дугују још по три плате (новембар и децебар и јануар), што значи да се финансијска ситуација ни изблиза не поправља, већ се може констатовати да је слична оној каква је била кад су Поповић и његови саборци преузели клуб. Можда се у томе крије одговор на питање зашто Партизан касни са довођењем штопера (комплетна прва фаза припрема је прошла, а у клуб није стигло одговарајуће појачање) и зашто су једине зимске новајлије оне које не коштају ништа (Стефан Бабовић и Иван Бандаловски стигли као слободни играчи).

Партизан је од учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе, те захваљујући ремијима са Тотенхемом и Астерасом зарадили укупно 2.075.000 евра. Део је у Хумску стигао још у септембру, део током јануара, а преосталих око 1.000.000 евра требало би да буде исплаћен до краја сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар