''Predizborna obećanja'' Uprave Partizana - puj pike...!

Uprava Partizana novcem UEFA sanira dugove! Šta je sa investicijom od 6.000.000 evra? Finansijska situacija u Humskoj 1 nije se nimalo popravila otkako je Zoran Popović postao predsednik.

Fudbal 31.01.2015 | 12:00
''Predizborna obećanja'' Uprave Partizana - puj pike...!

Gde je stala prethodna, tu je nastavila u nova uprava Partizana. Bar kad je reč o obećanjima, pošto ih plasira bez ikakvog pokrića, zbog čega plan o finansijskom oporavku crno-belih za sada stoji na klimavim nogama. Predsednik Zoran Popović i njegovi najbliži saradnici za 35 dana, koliko je prošlo otako su nasldili vrhušku Dragana Đurića, nisu uneli nijedan evro u klub, potvrđeno je MOZZART Sportu u Humskoj 1.

Doduše, na Topčidersko brdo stigao je samo novac u vidu jedne od rata koje UEFA isplaćuje učesnicima evropskih kupova (nezvanično oko 500.000 evra), a od tih sredstava rukovodioci su sanirali deo nasleđenih dugova i isplatili nekoliko zaostalih plata igračima, trenerima i članovima Radne zajednice. Reč je o sredstvima koje su izabranici Marka Nikolića zaradili na terenu letošnjim učešćem u kvalikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope i on nema nikakvih dodirnih tačaka sa najavljenim ulaganjima novih čelnika, koji su 25. decembra na Izbornoj skupštini objavili plan saniranja duga koji prema rečima nekadašnjeg potpredsednika Ratomira Babića iznosi 13.700.000 miliona evra.
„Finansijski plan koji predstavljam podrazumeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. Obećavam investicije od 6.000.000 evra do 31. marta, a do februara ćemo izaći iz blokade u kojoj smo trenutno“, govorio je neposredno posle izbora na predsedničku funkciju Zoran Popović.

Za sada je to daleko od realizacije, jer se igračima i zaposlenima duguju još po tri plate (novembar i decebar i januar), što znači da se finansijska situacija ni izbliza ne popravlja, već se može konstatovati da je slična onoj kakva je bila kad su Popović i njegovi saborci preuzeli klub. Možda se u tome krije odgovor na pitanje zašto Partizan kasni sa dovođenjem štopera (kompletna prva faza priprema je prošla, a u klub nije stiglo odgovarajuće pojačanje) i zašto su jedine zimske novajlije one koje ne koštaju ništa (Stefan Babović i Ivan Bandalovski stigli kao slobodni igrači).

Partizan je od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, te zahvaljujući remijima sa Totenhemom i Asterasom zaradili ukupno 2.075.000 evra. Deo je u Humsku stigao još u septembru, deo tokom januara, a preostalih oko 1.000.000 evra trebalo bi da bude isplaćen do kraja sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar