НАТО: 2014 црна година

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да је 2014. била “црна година” за европску безбедност и да савезници морају да се суоче са изазовима које Русија поставља на источним границама НАТО.

Свијет 30.01.2015 | 14:44
НАТО: 2014 црна година

“Прошла године уопште није била добра, била је у ствари црна година”, рекао је он новинарима представљајући редован годишњи извештај о активностима Алијансе.

Он је поновио раније изречене оптужбе да Русија дестабилизује Украјину и крши међународно право, али је изјавио да НАТО нема намеру да стави власти самопроглашених република у Украјини на листу терористичких организација.

“То није наш приступ”, одговорио је Столтенберг на питање да ли ће власти Доњецке и Луганске републике бити стављене на листу терориста, што су тражиле балтичке чланице НАТО.

Генерални секретар је истовремено скренуо пажњу да Русија упркос санкција убрзано инвестира у војску, док западноевропске земље смањују буџете за одбрану.

Столтенберг се осврнуо и на све већу опасност од такозване исламске државе и других екстремистичких организација у јужном суседству НАТО које покушавају да пренесу џихад на улице европских градова.

Генерални секретар је најавио да ће се на маргинама предстојеће Минхенске конференције о безбедности неформално срести са руским шефом дипломатије Сергејом Лавровом.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Илија

30.01.2015 14:07

Столтенберг је језуит који је прошао девети круг ритуала и пио дечију крв (Читај: Миссинг цхилдрен) у већу славу сатане. . Столтенбергу консалтинг услуге у контроли ума пружају специјално обучени агенти које вековима обрађују ватикански илузионисти. Он је научен да верује да зло које ради то је за добробит људи. Католичка затоличка папе Игнација Лојоле следбебика Понтија Пилата изложена је у националниј библиотеци у Вашингтону. Заклетзва се даје на оштрици каме и у присуству католичког свештеника која гласи:„Јер нико овде не може командовати ко није освештао свој рад крвљу јеретика“ , „ јер без проливања крви нити један човек не може бити спашен“.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.01.2015 15:11

Ја вам зелим јос црњу 2015 багро окупаторска,

ОДГОВОРИТЕ