NATO: 2014 crna godina

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je 2014. bila “crna godina” za evropsku bezbednost i da saveznici moraju da se suoče sa izazovima koje Rusija postavlja na istočnim granicama NATO.

Svijet 30.01.2015 | 14:44
NATO: 2014 crna godina

“Prošla godine uopšte nije bila dobra, bila je u stvari crna godina”, rekao je on novinarima predstavljajući redovan godišnji izveštaj o aktivnostima Alijanse.

On je ponovio ranije izrečene optužbe da Rusija destabilizuje Ukrajinu i krši međunarodno pravo, ali je izjavio da NATO nema nameru da stavi vlasti samoproglašenih republika u Ukrajini na listu terorističkih organizacija.

“To nije naš pristup”, odgovorio je Stoltenberg na pitanje da li će vlasti Donjecke i Luganske republike biti stavljene na listu terorista, što su tražile baltičke članice NATO.

Generalni sekretar je istovremeno skrenuo pažnju da Rusija uprkos sankcija ubrzano investira u vojsku, dok zapadnoevropske zemlje smanjuju budžete za odbranu.

Stoltenberg se osvrnuo i na sve veću opasnost od takozvane islamske države i drugih ekstremističkih organizacija u južnom susedstvu NATO koje pokušavaju da prenesu džihad na ulice evropskih gradova.

Generalni sekretar je najavio da će se na marginama predstojeće Minhenske konferencije o bezbednosti neformalno sresti sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ilija

30.01.2015 14:07

Stoltenberg je jezuit koji je prošao deveti krug rituala i pio dečiju krv (Čitaj: Missing children) u veću slavu satane. . Stoltenbergu konsalting usluge u kontroli uma pružaju specijalno obučeni agenti koje vekovima obrađuju vatikanski iluzionisti. On je naučen da veruje da zlo koje radi to je za dobrobit ljudi. Katolička zatolička pape Ignacija Lojole sledbebika Pontija Pilata izložena je u nacionalnij biblioteci u Vašingtonu. Zakletzva se daje na oštrici kame i u prisustvu katoličkog sveštenika koja glasi:„Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“.

ODGOVORITE
Name

Md

30.01.2015 15:11

Ja vam zelim jos crnju 2015 bagro okupatorska,

ODGOVORITE