Брчко: Доведена у питање обилазница?

Полиција у Брчком је 26. јануара по наредби Основног суда дистрикта извршила претрес службених просторија Јавног предузећа „Путеви“ и изузела документацију због основа сумње да су, како је речено, почињена кривична дјела „злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби“.

Босна и Херцеговина 28.01.2015 | 22:14
Брчко: Доведена у питање обилазница?

Менаџмент предузећа је данас одржао конференцију за новинаре, а догађај су коментарисали и челни људи оба нивоа локалне власти.

„Припадници Полиције су у претресу изузели документацију о 14 јавних набавки везаних за опремање наших службених просторија и неке послове из дјелатности предузећа и при томе су се понашали коректно“, рекао је на конференцији за новинаре директор ЈП „Путеви“ Драган Маринковић.

Потврдили су то и челни људи дистрикта које смо питали оно о чему се у Брчком и шире увелико говори: да ли је претрес усмјерен на јавне набавке само још један покушај центара моћи у и изван власти да оспоре избор шпанске фирме као најповољнијег понуђача за изградњу обилазнице вриједне око 30 милиона евра и тако дискредитују и Владу и Скупштину која је оснивач овог Јавног предузећа.

Без било каквих упуштања у резултат истраге изузете документације, остаје питање хоће ли се и догодити најављено потписивање уговора с изабраним извођачем и већ у априлу почетак радова на обилазници, или ће највећа инвестиција од успоставе дистрикта бити само још једна – овај пут међународна бламажа и доказ оцјенама званичних истраживача да је Брчко најкорумпиранија локална заједеница у БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БРЦКО 5

28.01.2015 23:22

ОБИЛАЗНИЦУ СУ ДОБИЛИ ЕУРО АСФАЛТ И ИНТЕГРАЛ СВЕ ДОГОВОРЕНО А НЕКО ИМ МРСИ КОНЦЕ ТАКО ДА ЋЕ БИТИ ПОНИШТАВАНО ДОК ГОД ОВЕ ДВЕ ФИРМЕ НЕ ДОБИЈУ Е ТАД ЈЕ ПОШТЕНО, ХМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

одзак

29.01.2015 01:32

ОВИ ВАШИ СУ У БРЧКОМ И БОЖЕ ПОМОЗИ А У ЦЕСТАМА ФЕДЕРАЦИЈЕ САЧУВАЈ БОЖЕ ЛОПОВА ДОДЈИТЕ У ОЏАК ДА ВИДИТЕ СА ЧИМ РАДЕ АУТО-ЦЕСТУ СВИЛАЈ-ОЏАК ПА ОВИ СУ ЗА 100 ГОД РОБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчак

29.01.2015 07:21

Све је лоповлук, јадни народ испашта наметнули цијену земље за експропријацију од 6,800 по дунуму и треба преиспитати која је цијена пријављена код централне банке за откуп земјишта,неко се овдје богати на лак начин, народ је немоћан када је власт рогата. Све је корумпирано,не треба нам оваква власт као у Брчко дистрикту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчак

29.01.2015 07:58

Влада Брчко дистрикта је 2012. године одредила трасу заобилазнице и они су одмах превели земљу на Брчко дистрикт и издали власницима рјешења да је планирана (одузета) земља власник Брчко дистрикт и ако није договорена цијена откупа земље,па је зато судство претрпано тужбама грађана не дајући земљу по тој њиховој цијени.

ОДГОВОРИТЕ