Фетел хтио да се повуче!

Четвороструки светски шампион Себастијан Фетел умало је напустио Формулу 1 прошле године због великих промена, тврди шеф Ред Була Кристијан Хорнер.

Остали спортови 29.01.2015 | 10:20
Фетел хтио да се повуче!

Фетел, који је на крају прошле сезоне напустио аустријски тим и прешао у Ферари, више пута је током прошле сезоне истакао да није задовољан правцем у којем је Формула 1 кренула, посебно због хибридних турбо мотора.

“Себастијану се нису свиделе промене прописа. Није уживао у новом мотору, осећају због новог система, погонске јединице, кочница, недостатку подуправљања. Видело се да није срећан. Био је заокупљен и није му лако пало ни то што је његов тимски колега имао три победе. Имао је тај осећај да ли заиста ужива у Формули 1 колико је мислио да је случај”, истакао је Хорнер.

Немац је прошле сезоне најбољи резултат остварио на Великој награди Сингапура, на којој је заузео друго место. Његов тимски колега Данијел Рикардо имао је три победе – у Канади, Мађарској и Белгији, уз још пет подијума.

То је био један од разлога зашто је Фетел одлучио да пређе у Ферари, који је видео као нови изазов, али Хорнер тврди да се тај трансфер умало није десио. По речима шефа Ред Була, Немац је током лета био одлучан да напусти Формулу 1, али се потом предомислио.

“Било је као да му је неко одузео играчку. Требало му је времена да све прихвати, пошто није навикао на такву ситуацију. Прошао је кроз период разочарања око правца у којем Формула 1. Имао је период прошле године током којег је размишљао да ли да се повуче или не, да ли ужива једнако као раније. Са тим је морао да се избори, али се вратио основама, возио је картинг средином године да би вратио осећај због које је и постао возач ив ратио ту страст”, нагласио је Хорнер.

Фетел ће за Ферари дебитовати следеће недеље током тестирања у Хересу, а нова сезона Формуле 1 почиње Великом наградом Аустралије 15. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар