Fetel htio da se povuče!

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel umalo je napustio Formulu 1 prošle godine zbog velikih promena, tvrdi šef Red Bula Kristijan Horner.

Ostali sportovi 29.01.2015 | 10:20
Fetel htio da se povuče!

Fetel, koji je na kraju prošle sezone napustio austrijski tim i prešao u Ferari, više puta je tokom prošle sezone istakao da nije zadovoljan pravcem u kojem je Formula 1 krenula, posebno zbog hibridnih turbo motora.

“Sebastijanu se nisu svidele promene propisa. Nije uživao u novom motoru, osećaju zbog novog sistema, pogonske jedinice, kočnica, nedostatku podupravljanja. Videlo se da nije srećan. Bio je zaokupljen i nije mu lako palo ni to što je njegov timski kolega imao tri pobede. Imao je taj osećaj da li zaista uživa u Formuli 1 koliko je mislio da je slučaj”, istakao je Horner.

Nemac je prošle sezone najbolji rezultat ostvario na Velikoj nagradi Singapura, na kojoj je zauzeo drugo mesto. Njegov timski kolega Danijel Rikardo imao je tri pobede – u Kanadi, Mađarskoj i Belgiji, uz još pet podijuma.

To je bio jedan od razloga zašto je Fetel odlučio da pređe u Ferari, koji je video kao novi izazov, ali Horner tvrdi da se taj transfer umalo nije desio. Po rečima šefa Red Bula, Nemac je tokom leta bio odlučan da napusti Formulu 1, ali se potom predomislio.

“Bilo je kao da mu je neko oduzeo igračku. Trebalo mu je vremena da sve prihvati, pošto nije navikao na takvu situaciju. Prošao je kroz period razočaranja oko pravca u kojem Formula 1. Imao je period prošle godine tokom kojeg je razmišljao da li da se povuče ili ne, da li uživa jednako kao ranije. Sa tim je morao da se izbori, ali se vratio osnovama, vozio je karting sredinom godine da bi vratio osećaj zbog koje je i postao vozač iv ratio tu strast”, naglasio je Horner.

Fetel će za Ferari debitovati sledeće nedelje tokom testiranja u Heresu, a nova sezona Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar