Видео: Знали смо да је Коста ''прљав''! Ево...

Голом Бранислава Ивановића, Челси је победио ЛИверпул и пласирао се у финале Лига купа. Али, пише се и прича и о Дијегу Кости. Прети му казна, Мурињо га брани: "Води се медијска кампања против Челсија и мене".

Фудбал 28.01.2015 | 18:00
Видео: Знали смо да је Коста ''прљав''! Ево...

Бразилац са шпанским пасошем, Дијего Коста, велики је зналац. Он је страх и трепет за противничке голмане, Челси је са њим убојитији, кажњава сваку грешку противничких одбрана.

Али, исто тако, Коста је и један од најпрљавијих играча у Енглеској, тренутно, човек плахог темперамента, који се служи свим и свачим не би ли стигао до циља, који провоцира, игра на ивици дозвољеног (често и преко те границе)...

Као доказ овој тврдњи довољно је погледати детаље реванш меча полуфинала Лига купа између Челсија и Ливерпула, који су "плавци" добили 1:0 и пласирали се у финале (први меч био је завршен 1:1).

Коста је током утакмице два пута намерно нагазио играче Ливерпула и право је чудо како се све завршило без већих инцидената (истина, Стивен Џерард је хтео да се обрачуна са нападачем Челсија). И још је чудније то што је Коста прошао без црвеног картона.

Због тих дивљачких потеза прети му суспензија.

Очекивано, тренер Челсија Жозе Мурињо стао је у одбрану свог нападача, рекавши да је он жртва "медијске кампање која се води против Челсија".

"Одређени коментатори називају Косту криминалцем. Ти људи су луди! Видео сам те инциденте и морам рећи да су оба била ненамерна. Коста види само лопту, трчи ка њој, а пошто је противник на земљи, имали су контакт. Он је испружио ногу у намери да дође до лопте. Видим да ова кампања иде добро. Сви добро знамо колико ти коментатори воле Челси, а посебно мене", рекао је Мурињо у ироничном тону.

Он није желео да именује коментатора, рекавши да "чим чује његов глас, одмах промени канал".
"Али, заборавимо њега. Идемо на Вембли, у финале!", додао је Португалац после меча.

И тренер Ливерпула, Брендан Роџерс, имао је шта да каже о Кости:

"Не знам шта му то треба у животу, то је тужно, није то фудбал. Коста је врхунски фудбалер. Топ класа. Зато му не треба све то. Срећом, избегнуте су теже повреде. Могло је да буде много гадније, са већим последицама по моје играче које је нагазио".

Коментари / 0

Оставите коментар