Video: Znali smo da je Kosta ''prljav''! Evo...

Golom Branislava Ivanovića, Čelsi je pobedio LIverpul i plasirao se u finale Liga kupa. Ali, piše se i priča i o Dijegu Kosti. Preti mu kazna, Murinjo ga brani: "Vodi se medijska kampanja protiv Čelsija i mene".

Fudbal 28.01.2015 | 18:00
Video: Znali smo da je Kosta ''prljav''! Evo...

Brazilac sa španskim pasošem, Dijego Kosta, veliki je znalac. On je strah i trepet za protivničke golmane, Čelsi je sa njim ubojitiji, kažnjava svaku grešku protivničkih odbrana.

Ali, isto tako, Kosta je i jedan od najprljavijih igrača u Engleskoj, trenutno, čovek plahog temperamenta, koji se služi svim i svačim ne bi li stigao do cilja, koji provocira, igra na ivici dozvoljenog (često i preko te granice)...

Kao dokaz ovoj tvrdnji dovoljno je pogledati detalje revanš meča polufinala Liga kupa između Čelsija i Liverpula, koji su "plavci" dobili 1:0 i plasirali se u finale (prvi meč bio je završen 1:1).

Kosta je tokom utakmice dva puta namerno nagazio igrače Liverpula i pravo je čudo kako se sve završilo bez većih incidenata (istina, Stiven Džerard je hteo da se obračuna sa napadačem Čelsija). I još je čudnije to što je Kosta prošao bez crvenog kartona.

Zbog tih divljačkih poteza preti mu suspenzija.

Očekivano, trener Čelsija Žoze Murinjo stao je u odbranu svog napadača, rekavši da je on žrtva "medijske kampanje koja se vodi protiv Čelsija".

"Određeni komentatori nazivaju Kostu kriminalcem. Ti ljudi su ludi! Video sam te incidente i moram reći da su oba bila nenamerna. Kosta vidi samo loptu, trči ka njoj, a pošto je protivnik na zemlji, imali su kontakt. On je ispružio nogu u nameri da dođe do lopte. Vidim da ova kampanja ide dobro. Svi dobro znamo koliko ti komentatori vole Čelsi, a posebno mene", rekao je Murinjo u ironičnom tonu.

On nije želeo da imenuje komentatora, rekavši da "čim čuje njegov glas, odmah promeni kanal".
"Ali, zaboravimo njega. Idemo na Vembli, u finale!", dodao je Portugalac posle meča.

I trener Liverpula, Brendan Rodžers, imao je šta da kaže o Kosti:

"Ne znam šta mu to treba u životu, to je tužno, nije to fudbal. Kosta je vrhunski fudbaler. Top klasa. Zato mu ne treba sve to. Srećom, izbegnute su teže povrede. Moglo je da bude mnogo gadnije, sa većim posledicama po moje igrače koje je nagazio".

Komentari / 0

Ostavite komentar