КАН: Гана и Алжир у 1/4-финалу

Ове две репрезентације забележиле су победе у одлучујућим утакмицама за пласман у четвртфинале на Афричком купу нација. Сенегал и Јужна Африка завршавају такмичење из Групе Ц.

Фудбал 28.01.2015 | 13:40
КАН: Гана и Алжир у 1/4-финалу

Познат је расплет у "групи смрти" на Афричком купу нација у Екваторијалној Гвинеји.

Из Групе Ц, означене пре почетка такмичења као најјаче на турниру, у четвртфинале су се пласирали Алжир и Гана, док су се од турнира опростили Јужна Африка и Сенегал.

Сенегалци су пре утакмица трећег кола били лидери, али су на крају, после пораза од Алжира 0:2, завршили као трећи и неће играти у завршници АКН. "Пустињске лисице" повеле су у 11. минуту преко Мареза, а победу је оверио Бенталеб у 82. минуту.

"Бафана бафана" је одлично почела дуел са Ганом. Масанго је после 17 минута игре постигао гол који је у тим тренуцима водио Јужну Африку у четвртфинале. Снови о наредној рунди почели су да се руше у последњих 20 минута.

Прво је Боје изједначио у 73, да би само десет минута касније Ајев Гани дефинитивно обезбедио пласман у следећу фазу.

Алжир је због боље гол разлике заузео прво место и играће против другопласираног тима из Групе Д у четвртфиналу. Гана ће на победника суседне групе.

Ситуација пред последње коло у Групи Д је крајње компликована, толико да постоји могућност да четвртфиналисте одлучује жреб. Камерун, Гвинеја, Обала Слоноваче и Мали имају по два бода са гол разликом 2:2.

Коментари / 0

Оставите коментар