KAN: Gana i Alžir u 1/4-finalu

Ove dve reprezentacije zabeležile su pobede u odlučujućim utakmicama za plasman u četvrtfinale na Afričkom kupu nacija. Senegal i Južna Afrika završavaju takmičenje iz Grupe C.

Fudbal 28.01.2015 | 13:40
KAN: Gana i Alžir u 1/4-finalu

Poznat je rasplet u "grupi smrti" na Afričkom kupu nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Iz Grupe C, označene pre početka takmičenja kao najjače na turniru, u četvrtfinale su se plasirali Alžir i Gana, dok su se od turnira oprostili Južna Afrika i Senegal.

Senegalci su pre utakmica trećeg kola bili lideri, ali su na kraju, posle poraza od Alžira 0:2, završili kao treći i neće igrati u završnici AKN. "Pustinjske lisice" povele su u 11. minutu preko Mareza, a pobedu je overio Bentaleb u 82. minutu.

"Bafana bafana" je odlično počela duel sa Ganom. Masango je posle 17 minuta igre postigao gol koji je u tim trenucima vodio Južnu Afriku u četvrtfinale. Snovi o narednoj rundi počeli su da se ruše u poslednjih 20 minuta.

Prvo je Boje izjednačio u 73, da bi samo deset minuta kasnije Ajev Gani definitivno obezbedio plasman u sledeću fazu.

Alžir je zbog bolje gol razlike zauzeo prvo mesto i igraće protiv drugoplasiranog tima iz Grupe D u četvrtfinalu. Gana će na pobednika susedne grupe.

Situacija pred poslednje kolo u Grupi D je krajnje komplikovana, toliko da postoji mogućnost da četvrtfinaliste odlučuje žreb. Kamerun, Gvineja, Obala Slonovače i Mali imaju po dva boda sa gol razlikom 2:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar