СП: Тежак пораз ''Змајева'' од Руса за крај!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине освојила је 20. мјесто на Свјетском првенству у Катару. У борби за пласман наша селекција је поражена од Русије резултатом 42:28.

Остали спортови 27.01.2015 | 16:40
СП: Тежак пораз ''Змајева'' од Руса за крај!

Првих осам минута утакмице донијело је игру гол за гол. Руси први стижу до два гола предности (8:6), али с два гола Бурића и једним Врањеша долазимо до водства од 9:8.

Наставила је наша селекција с јако добром игром средином првог полувремена. Имали смо константну предност, а поготком Душка Челице у 19. минуту долазимо до три гола предности, 13:10.

Међутим, игра наше селекције се распала у посљедњих 10 минута првог полувремена. Руси су нам дали чак 10 голова, нисмо успијевали ништа одбранити, те је БиХ на полувријеме отишла са четири гола заостатка (20:16).

С два гола Ивана Карачића наша селекција отвара друго полувријеме. Руси су међутим успијевали одржавати предност од два или три гола, највише захваљујући грешкама у нападу наше селекције.

Велики број зицера су промашили наши репрезентативци. Левшин је бранио сјајно, а Руси су кажњавали сваки промашај. У 39. минуту су преко Кудинова по први пут дошли на пет голова предности (25:20).

Затим је услиједио потпуни распад у нашој игри. Руси су подигли предност на девет голова у 45. минуту када је Дибиров погодио за 30:21.

Ни након тајм-аута игра наше селекције се није побољшала. Руси су контрама дошли и до 11 голова предности, те је сусрет био већ ријешен.

До краја је Русија мирном игром стигла до побједе, те су освојили 19. мјесто на СП-у, док је наша репрезентација своје прво учешће завршила на 20. мјесту.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

27.01.2015 20:13

Је ли било више од 20 екипа?

ОДГОВОРИТЕ