SP: Težak poraz ''Zmajeva'' od Rusa za kraj!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 20. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U borbi za plasman naša selekcija je poražena od Rusije rezultatom 42:28.

Ostali sportovi 27.01.2015 | 16:40
SP: Težak poraz ''Zmajeva'' od Rusa za kraj!

Prvih osam minuta utakmice donijelo je igru gol za gol. Rusi prvi stižu do dva gola prednosti (8:6), ali s dva gola Burića i jednim Vranješa dolazimo do vodstva od 9:8.

Nastavila je naša selekcija s jako dobrom igrom sredinom prvog poluvremena. Imali smo konstantnu prednost, a pogotkom Duška Čelice u 19. minutu dolazimo do tri gola prednosti, 13:10.

Međutim, igra naše selekcije se raspala u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena. Rusi su nam dali čak 10 golova, nismo uspijevali ništa odbraniti, te je BiH na poluvrijeme otišla sa četiri gola zaostatka (20:16).

S dva gola Ivana Karačića naša selekcija otvara drugo poluvrijeme. Rusi su međutim uspijevali održavati prednost od dva ili tri gola, najviše zahvaljujući greškama u napadu naše selekcije.

Veliki broj zicera su promašili naši reprezentativci. Levšin je branio sjajno, a Rusi su kažnjavali svaki promašaj. U 39. minutu su preko Kudinova po prvi put došli na pet golova prednosti (25:20).

Zatim je uslijedio potpuni raspad u našoj igri. Rusi su podigli prednost na devet golova u 45. minutu kada je Dibirov pogodio za 30:21.

Ni nakon tajm-auta igra naše selekcije se nije poboljšala. Rusi su kontrama došli i do 11 golova prednosti, te je susret bio već riješen.

Do kraja je Rusija mirnom igrom stigla do pobjede, te su osvojili 19. mjesto na SP-u, dok je naša reprezentacija svoje prvo učešće završila na 20. mjestu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

27.01.2015 20:13

Je li bilo više od 20 ekipa?

ODGOVORITE