Стотине бањалучана угрожено клизиштима

Поплаве које су прошле године погодиле више градова, осим на објектима направиле су и штете на путној инфраструктури. Више стотина мјештана бањалучког насеља Дебељаци остало је без приступног пута кога је клизиште уништило.

Република Српска 26.01.2015 | 22:46
Стотине бањалучана угрожено клизиштима

Мјесецима се жале градским властима, али до сада оштећења на путу нису санирана.

Више од 300 мјештана Понирске улице мјесецима до кућа може само пјешице. Прилазни пут, који је након копања водоводних цијеви оштећен у прошлогодишњим поплавама потпуно је уништен.

Асфалт је однијела је вода, а рупе на путевима често су веће од пола метра, што прелазак аутомобилом или пјечке представља прави ризик. Више пута су се обраћали Граду, али безуспјешно.

“Обраћали смо се директно, не само ми него и доста грађана у општину, нико ништа не подузима, па смо морали да се обратимо јавности да види на четири километра од центра какве су нам улице”, каже становник Дебељака Игор Бајић.

Катастрофално стање на локалним путевима пријети и мјештанима већине брдским бањалучких насеља. Више путева који су у мајским и августовским поплавама уништени, још чекају на санацију.

У лошем стању је више путева и у насељу Врбања, Поток, Лауш и Старчевица гдје клизишта која су покренуле бујичне воде још нису санирана. Клизиште на путу кроз бањалучко насеље Пријечани које је прошле седмице санирано, поново се активирало и угрозило нормално функционисање саобраћаја.

Из бањалучке градске управе одговарају да ће сва клизишта бити реновирана. За ту ће намјену Град ће издвојити 600 хиљада марака, стоји у градском Програму заједничке комуналне потрошње. У плану санације је и Понирска улица са почетка ове приче. Ипак, мјештани не вјерују у обећања док испред својих кућа не угледају багере.

Тако мјештанима насеља која су погођена клизиштима, док чекају да надлежни почну са санацијама, преостаје да се надају да киша, која доминира од почетка године неће покренути нове проблеме.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

гаврановиц

26.01.2015 23:00

Сад це вам помоци Новаковиц. Као и до сада сто је помагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко

27.01.2015 04:39

Бице све санирано пред локалне изборе. Само прицекајте и будите стрпљиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

27.01.2015 14:34

Дати момцима из Иголее по лопату па да тренирају.

ОДГОВОРИТЕ