Stotine banjalučana ugroženo klizištima

Poplave koje su prošle godine pogodile više gradova, osim na objektima napravile su i štete na putnoj infrastrukturi. Više stotina mještana banjalučkog naselja Debeljaci ostalo je bez pristupnog puta koga je klizište uništilo.

Republika Srpska 26.01.2015 | 22:46
Stotine banjalučana ugroženo klizištima

Mjesecima se žale gradskim vlastima, ali do sada oštećenja na putu nisu sanirana.

Više od 300 mještana Ponirske ulice mjesecima do kuća može samo pješice. Prilazni put, koji je nakon kopanja vodovodnih cijevi oštećen u prošlogodišnjim poplavama potpuno je uništen.

Asfalt je odnijela je voda, a rupe na putevima često su veće od pola metra, što prelazak automobilom ili pječke predstavlja pravi rizik. Više puta su se obraćali Gradu, ali bezuspješno.

“Obraćali smo se direktno, ne samo mi nego i dosta građana u opštinu, niko ništa ne poduzima, pa smo morali da se obratimo javnosti da vidi na četiri kilometra od centra kakve su nam ulice”, kaže stanovnik Debeljaka Igor Bajić.

Katastrofalno stanje na lokalnim putevima prijeti i mještanima većine brdskim banjalučkih naselja. Više puteva koji su u majskim i avgustovskim poplavama uništeni, još čekaju na sanaciju.

U lošem stanju je više puteva i u naselju Vrbanja, Potok, Lauš i Starčevica gdje klizišta koja su pokrenule bujične vode još nisu sanirana. Klizište na putu kroz banjalučko naselje Priječani koje je prošle sedmice sanirano, ponovo se aktiviralo i ugrozilo normalno funkcionisanje saobraćaja.

Iz banjalučke gradske uprave odgovaraju da će sva klizišta biti renovirana. Za tu će namjenu Grad će izdvojiti 600 hiljada maraka, stoji u gradskom Programu zajedničke komunalne potrošnje. U planu sanacije je i Ponirska ulica sa početka ove priče. Ipak, mještani ne vjeruju u obećanja dok ispred svojih kuća ne ugledaju bagere.

Tako mještanima naselja koja su pogođena klizištima, dok čekaju da nadležni počnu sa sanacijama, preostaje da se nadaju da kiša, koja dominira od početka godine neće pokrenuti nove probleme.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

gavranovic

26.01.2015 23:00

Sad ce vam pomoci Novakovic. Kao i do sada sto je pomagao.

ODGOVORITE
Name

zeljko

27.01.2015 04:39

Bice sve sanirano pred lokalne izbore. Samo pricekajte i budite strpljivi.

ODGOVORITE
Name

Simo

27.01.2015 14:34

Dati momcima iz Igolee po lopatu pa da treniraju.

ODGOVORITE