Вашингтон: Дрон ударио у Бијелу кућу!

Тајна служба САД пронашла је данас "направу" у Белој кући, док је амерички председник одсутан и налази се у посети Индији, рекао је данас портпарол Џош Ернест.

Свијет 26.01.2015 | 19:40
Вашингтон: Дрон ударио у Бијелу кућу!

Мала беспилотна летелица ударила је рано јутрос у комплекс Беле куће, саопштила је америчка тајна служба и додала да тај дрон, који је ниско летео, не представља безбедносну претњу.

"Постојала је направа коју је открила Тајна служба у Белој кући. Прве индикације указују да не представља било какву врсту актуелне претње било коме сада у Белој кући", потврдио је Ернест који се налази у Индији, у пратњи америчког председника.

Тајна служба која води рачуна о безбедности председника САД, саопштила је да је реч о "квадкоптеру", дугом око пола метра с четири пропелера.

"У току је истрага која треба да утврди порекло уређаја који се може наћи у слободној продаји", изјавио је портпарол тајне службе Брајан Лири и додао да је летелица пала на југоистоку комплекса Беле куће, око три сата после поноћи.

Та врста дрона је нека врста софистициране играчке, која се користи за фотографисање из ваздуха. Кошта неколико стотина долара и чест је божићни поклон.

У Белој кући у Вашингтону био је мрак до данас пред зору, када су затреперила ротациона светла груписаних ватрогасних возила код југоисточног улаза у резиденцију америчког председника.

Безбедносне траке за обележавање постављене су око Беле куће да би био ограничен приступ објекту.

Амерички председник Барак Обама и његова супруга Мишел су у време инцидента били у посети Индији.

Лист Вашингтон пост навео је данас да се тај инцидент догодио после низа безбедносних пропуста обавештајне службе и посебне полицијске јединице задужене за Обамину заштиту.

Лист је навео да су четири заменика директора службе одговорна за Обамину безбедност добила отказе.

Америчка полиција ухапсила је крајем октобра једног мушкарца који је прескочио ограду Беле куће, у делу здања где живи председник САД.

Један војни ветеран, наоружан џепним ножем, половином септембра прескочио је ограду Беле куће и претрчао 60 метара травњака како би ушао на главна врата. Прошао је кроз неколико просторија пре него што је ухапшен.

Обама и његова породица нису тада били у згради, али је инцидент покренуо расправу о пропустима у заштити америчког председника, што је довело да оставке директорке тајне службе задужене за Обамино обезбеђење.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Муња

26.01.2015 18:52

И они покушавају у новине да удју, обучавају се како бити терориста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

рингла

26.01.2015 19:10

Неугодни су напади из ваздуха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.01.2015 21:01

Опет америцка пропаганда...у двористе Бијеле куце не може ни мува да пролети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

26.01.2015 21:41

Ништа се није чуло......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

27.01.2015 07:55

ИЗ ПОУЗДАНИХ ИЗВОРА САЗНАЈЕ СЕ ДА ЈЕ ЛЕТЈЕЛИЦА НОСИЛА 237 ГРАМА ЕКСПЛОЗИВА (ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ).

ОДГОВОРИТЕ