Обама неће рат са Русијом

Амерички председник Барак Обама окривио је данас Русију за обнову сукоба између украјинске војске и проруских снага на истоку Украјине и најавио да ће САД размотрити додатне опције у циљу повећања притиска на Москву.

Свијет 25.01.2015 | 17:15
Обама неће рат са Русијом

"Наставићемо са приступом који смо имали у прошлости, који подразумева повећање притиска на Русију", рекао је Обама на конференцији за новинаре у Њу Делхију.

"И ја ћу размотрити све додатне опције које су нам на располагању, изузев војне конфронтације, и покушати да разрешимо ово питање", додао је Обама, а пренео Ројтерс. 

Амерички председник је казао да су САД дубоко забринуте због најновијег кршења примирја које спроводе проруске снаге уз "руску подршку, руску опрему, руско финансирање, руску обуку и руску војску".

"Био сам веома јасан да не би имало сврхе да се укључимо у војни конфликт са Русијом по овом питању. Али оно што можемо да урадимо је да наставимо да подржавамо способност Украјине да контролише сопствену територију", истакао је Обама.

Обама је навео да ово подразумева комбинацију економског притиска на Русију кроз санкције, обезбеђивање подршке Украјини која јој је потребна да одржи своју економију, помагање њеној војсци основним залихама и опремом, као и обука и вежбе са НАТО.

Борбе између украјинске војске и проруских снага интензивиране су протеклих дана, а у гранатирању Маријупоља јуче је погинуло 30 цивила.
Москва демантује слање војске и оружја на исток Украјине, за шта је Кијев и Запад оптужују.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Радован

25.01.2015 16:27

Па и путин помаже економију Доњецка, мало допумјава војску и по који тенкиц. Тако мозете још 100. година а народ Украјине гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани сад ...

25.01.2015 16:29

Према свим проматрањима доказује се да Русија саље своје војнике и орузје оним Русима да ратују против Украјине. Цитав цивилизовани свијет поруцује да то не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре стани сад

25.01.2015 16:33

Умијеш ли ти читати. У овој изјави је Обама признао јасно и децидно да помаже Украјинску војску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.01.2015 17:33

Па и птице на грани знају да Руси помазу и треба тако а не као Србија сто је урадила са нас,и нормално је само невидим овај мајмун ста трази тамо неколико хиљада километара од Васингтона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децидирано

25.01.2015 20:21

Не казе се децидно него децидирано. Децидирано знаци јацно , одлуцно и без увијања..Цитати знам ... и писати ... Само се теби не свида оно сто писем ...јаднице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјељко

25.01.2015 20:21

Мајмун Америцки Мозда би му било боље да дасе банана нäхенде мозда би тад схватио даје Украина РУСИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.ј.

25.01.2015 20:22

еее Обама велика си обмана,врати се откуд ши дошо,ван свог атара ниси добро дошо,јак си кад имаш пуно помагач но и та ће убро пући погача,ткви какви сте и нас лажима и уранијом бомбардовасте,широм свијета бахато се понашате....еееРУСИЈА је снажна и моћна,Вашигтону је ноћна мора,чим прије то схватите,брзо се кући вратите.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПИС

25.01.2015 21:32

ПА ГОСПОДО АМЕРИКАНЦИ ПА НИЈЕ ВАМ ТО ИСТО КАО ШТО СТЕ БОМБАРДОВАЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СРБИЈУ И ТУ СТЕ ПОЛАЗАЛИ ДА НИЈЕСТЕ САВРШЕНИ А БОМБАРДОВАЛИ СТЕ НАРОД КОЈИ ЈЕ МАЊИ ОД ДЕСЕТ МИЛИОНА ПА БОМБАРДУЈТЕ РУСИЈУ ПОШТО ЗА СЕБЕ КАЖЕТЕ ДА СТЕ НАЈЈАЧА СИЛА И ПРАВЕДНИЦИ СВЈЕТСКОГ ПОРЕТКА АЛИ МОРА ДА ЗНАТЕ ДА СУ И ВЕЋЕ СИЛЕ ОД ВАС КРЕНУЛЕ НА ПРАВОСЛАВЉЕ И РУСИЈУ И ДА СУ УВИЈЕК СЛОМИЛИ ЗУБЕ НА РУСИЈУ И НА ПРАВОСЛАВЉЕ. СРПСКИ НАРОД И РУСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЈЕ БОГ ЈЕР МИ СМО ЈЕДИНИ ЧУВАРИ ПРАВЕ ВЈЕРЕ ХРИСТОВЕ ЗАДЊУ РИЈЕЧ ЋЕ ДА КАЖЕ БОГ А НЕ ОНАЈ ВАШ У КОГА СЕ ВИ ЗАКЛИЊЕТЕ КОМЕ СЕ ИМЕ НЕ ИЗГОВАРА АЛИ ЋЕМО СЕ МИ КАО ХРИШЋАНИ ДА СЕ МОЛИМО И ЗА ВАШЕ ДУШЕ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјељко из Њемацке

26.01.2015 01:14

Еее Недо ...Кад Косово буде Србија бице и Украјина Русија.Покриј се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.01.2015 20:04

Баш ме чуди да неће војни конфликт. Нас би до сада око 10x сравнили са земљом због овакве ситуације. Помажу они Украину од самог почетка али на начин што ће им послие узети све што имају. У сваком случају проРуси ће увјек имати већу помоћ Москве. Значи свима је циљ уништити Украину а америма уз то разјединити ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ