Вучић: Бољитак 2016. године

Већ до почетка 2016. године можемо да доведемо дефицит до нивоа француског дефицита, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић, гостујући у емисији "Став Србије" на ТВ Прва, и поручио да "нико неће живети боље, ако не буде радио више".

Србија 25.01.2015 | 14:50
Вучић: Бољитак 2016. године

"Наше је да до краја 2016. године окренемо путању јавног дуга. Имали смо лоше уређене јавне финансије и то нас је коштало", рекао је Вучић.

То наслеђујемо целу деценију, а та путања иде низбрдо од 2007. године, оценио је Вучић и напоменуо да је то морао неко да реши, "и ми смо одлучили да то сами решимо".

Он је истакао да је у јануару ове године бруто наплаћени ПДВ 2,4 милијарде динара већи него 2014. године.

"Имамо нижу производњу Фијатових возила него 2013. године, али расте нам извоз свега другог. Све друге извозне компоненте нам се повећавају", истакао је Вучић.

"Борићемо се за други модел Фијата", истакао је Вучић и објаснио да је "то бизнис, то је живот".

Он је нагласио да "грађане Србије никада није обмањивао" и да "никада ствари не приказује лепшим, напротив".

Вучић је најавио "да ћемо, ако будемо радили, 2016. године бити прва земља у региону" и поручио да "нико неће живети боље, ако не буде радио више".

СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕСМАРКА У УТОРАК О ЖЕЛЕЗАРИ

Преговори са Есмарком о куповини Железаре у Смедереву јесу тешки, али ће представници те компаније доћи у уторак у Србију како би се разговарало уговору, најавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

"Ми дајемо све од себе. Железара запошљава више од 5.000 људи и то је највазнији ресурс за раст БДП-а. У уторак они долазе овде, комплетна њихова екипа", рекао је Вучић на Телевизији Прва.

Упитан која су питања на дневном реду тих преговора, Вучић је рекао да су то питања гаранција, цена сировина, ко ће да плаћа одређене ствари и истакао да су дугови Железаре проблем наше државе и да је то писало и у тендерској документацији.

"Наследили смо Железару пусту и празну, без наде, када је напустио УС Стеел. Ми смо успели ту наду да вратимо. Железара ће бити велики и огроман успех", рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао да влада Евопској унији још увек није доставила план јер није завршен уговор о Железари у Смедереву.

Он је нагласио да Железара тренутно производи између 340.000 и 350.000 тона.

Производња може да се повећа у другом кварталу ове године до 900.000 тона, а у задњем кварталу између 1,8 милиона тона до два милиона тона, док је у следећој години за очекивати да пређе два милиона тона.

Вучић је рекао да ће у Србији ове године бити завршено око 90 километара аутопута, 111 километара путева ће бити реконструисано, а биће завршено и око 70 километара других нових путева.

Премијер је подсетио да се очекује и почетак изградње пруге Београд - Будимпешта која ће бити завршена пре краја мандата ове владе.

"Оно што нама отвара врата у целом свету јесу економске реформе", подвукао је Вучић рекавши да се нада да ће 2016. године успети да изађе пред грађане Србије и саопшти им да су реформе успеле.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Око соколово

25.01.2015 15:42

Погледајте на YоуТубе-у линкове везане за име Саша Радуловић. Он је бивши министар у Вучићевој влади који је поднио оставку. Оставку је поднио кад је схватио ко и шта је Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

25.01.2015 16:00

Е свака цаст народу ако му опет ова реценица продје. Докле висе,тј до које године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.01.2015 16:29

То це народ тек да осјети од ОЛИМБУРГА 2116 год????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закључак

26.01.2015 00:31

А кад додје 2016-та, изјавиће да ће боље бити од 2019-те.

ОДГОВОРИТЕ