Vučić: Boljitak 2016. godine

Već do početka 2016. godine možemo da dovedemo deficit do nivoa francuskog deficita, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva, i poručio da "niko neće živeti bolje, ako ne bude radio više".

Srbija 25.01.2015 | 14:50
Vučić: Boljitak 2016. godine

"Naše je da do kraja 2016. godine okrenemo putanju javnog duga. Imali smo loše uređene javne finansije i to nas je koštalo", rekao je Vučić.

To nasleđujemo celu deceniju, a ta putanja ide nizbrdo od 2007. godine, ocenio je Vučić i napomenuo da je to morao neko da reši, "i mi smo odlučili da to sami rešimo".

On je istakao da je u januaru ove godine bruto naplaćeni PDV 2,4 milijarde dinara veći nego 2014. godine.

"Imamo nižu proizvodnju Fijatovih vozila nego 2013. godine, ali raste nam izvoz svega drugog. Sve druge izvozne komponente nam se povećavaju", istakao je Vučić.

"Borićemo se za drugi model Fijata", istakao je Vučić i objasnio da je "to biznis, to je život".

On je naglasio da "građane Srbije nikada nije obmanjivao" i da "nikada stvari ne prikazuje lepšim, naprotiv".

Vučić je najavio "da ćemo, ako budemo radili, 2016. godine biti prva zemlja u regionu" i poručio da "niko neće živeti bolje, ako ne bude radio više".

SA PREDSTAVNICIMA ESMARKA U UTORAK O ŽELEZARI

Pregovori sa Esmarkom o kupovini Železare u Smederevu jesu teški, ali će predstavnici te kompanije doći u utorak u Srbiju kako bi se razgovaralo ugovoru, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Mi dajemo sve od sebe. Železara zapošljava više od 5.000 ljudi i to je najvazniji resurs za rast BDP-a. U utorak oni dolaze ovde, kompletna njihova ekipa", rekao je Vučić na Televiziji Prva.

Upitan koja su pitanja na dnevnom redu tih pregovora, Vučić je rekao da su to pitanja garancija, cena sirovina, ko će da plaća određene stvari i istakao da su dugovi Železare problem naše države i da je to pisalo i u tenderskoj dokumentaciji.

"Nasledili smo Železaru pustu i praznu, bez nade, kada je napustio US Steel. Mi smo uspeli tu nadu da vratimo. Železara će biti veliki i ogroman uspeh", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao da vlada Evopskoj uniji još uvek nije dostavila plan jer nije završen ugovor o Železari u Smederevu.

On je naglasio da Železara trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona.

Proizvodnja može da se poveća u drugom kvartalu ove godine do 900.000 tona, a u zadnjem kvartalu između 1,8 miliona tona do dva miliona tona, dok je u sledećoj godini za očekivati da pređe dva miliona tona.

Vučić je rekao da će u Srbiji ove godine biti završeno oko 90 kilometara autoputa, 111 kilometara puteva će biti rekonstruisano, a biće završeno i oko 70 kilometara drugih novih puteva.

Premijer je podsetio da se očekuje i početak izgradnje pruge Beograd - Budimpešta koja će biti završena pre kraja mandata ove vlade.

"Ono što nama otvara vrata u celom svetu jesu ekonomske reforme", podvukao je Vučić rekavši da se nada da će 2016. godine uspeti da izađe pred građane Srbije i saopšti im da su reforme uspele.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

25.01.2015 15:42

Pogledajte na YouTube-u linkove vezane za ime Saša Radulović. On je bivši ministar u Vučićevoj vladi koji je podnio ostavku. Ostavku je podnio kad je shvatio ko i šta je Vučić.

ODGOVORITE
Name

cris

25.01.2015 16:00

E svaka cast narodu ako mu opet ova recenica prodje. Dokle vise,tj do koje godine?

ODGOVORITE
Name

rodjo

25.01.2015 16:29

To ce narod tek da osjeti od OLIMBURGA 2116 god????

ODGOVORITE
Name

Zaključak

26.01.2015 00:31

A kad dodje 2016-ta, izjaviće da će bolje biti od 2019-te.

ODGOVORITE