Почео Први српски економско инвестициони форум

Први српски економско инвестициони форум отворен је данас у Абу Дабију, а делегацију Србије чини више од 30 представника малих и средњих предузећа, привредних организација и локалних саоуправа.

Србија 25.01.2015 | 13:32
Почео Први српски економско инвестициони форум

Циљ форума је упознавање српских привредника с тржиштем, начином функционисања, пословном климом, традицијом и обичајима УАЕ.

Основна сврха форума јесте представљање привредних, туристичких, образовних и инвестиционих потенцијала наше земље.

"Уједињени Арапски Емирати веома су заинтересовани за инвестиције у Србији. Повезују нас јаке пријатељске и политичке везе. Влада Србије већ је направила одличне кораке за привлачење инвестиција из УАЕ, а овај форум одлична је прилика за српске компаније које желе да послују у Емиратима. Мислим да заиста имате шта да покажете”, изјавио је помоћник генералног секретара Федерације Привредних комора УАЕ Мухамед Ал Нуами.

Форум организује Српски пословни савет у сарадњи са Амбасадом Србије у УАЕ, а одржава се у пет Емирата - Абу Даби, Дубаи, Фиџеира, Рас ел Кајман, Шаржа.

Форум су подржале Привредна комора Србије и Федерација Привредних комора УАЕ, саопштио је Српски пословни савет.

Тај савет основан је у јануару 2014. године у Абу Дабију уз подршку Амбасаде Србије у Уједнињем Арапским Емиратима са циљем да креира и побољша пословне прилике и инвестиције између ове две земље.

Српски пословни савет УАЕ пружа могућност унапређења и ширења пословне мреже правним и физичким лицима из Србије и Уједнињених Арапских Емирата обезбеђујући им брз и квалитетан приступ информацијама.

Своје активности усмерава и на подршку српским компанијама приликом доласка и покретања пословања на тржишту Уједињених Арапских Емирата.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ма има

25.01.2015 12:44

ли шта нако , на фору , док не стигне онај већи ........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

25.01.2015 12:55

Не би нам помогло ни да нам поклоне неколико бусотина нафте. Ми смо светски прваци да унистимо све сто нам додје по руку

ОДГОВОРИТЕ