Počeo Prvi srpski ekonomsko investicioni forum

Prvi srpski ekonomsko investicioni forum otvoren je danas u Abu Dabiju, a delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih saouprava.

Srbija 25.01.2015 | 13:32
Počeo Prvi srpski ekonomsko investicioni forum

Cilj foruma je upoznavanje srpskih privrednika s tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima UAE.

Osnovna svrha foruma jeste predstavljanje privrednih, turističkih, obrazovnih i investicionih potencijala naše zemlje.

"Ujedinjeni Arapski Emirati veoma su zainteresovani za investicije u Srbiji. Povezuju nas jake prijateljske i političke veze. Vlada Srbije već je napravila odlične korake za privlačenje investicija iz UAE, a ovaj forum odlična je prilika za srpske kompanije koje žele da posluju u Emiratima. Mislim da zaista imate šta da pokažete”, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara Federacije Privrednih komora UAE Muhamed Al Nuami.

Forum organizuje Srpski poslovni savet u saradnji sa Ambasadom Srbije u UAE, a održava se u pet Emirata - Abu Dabi, Dubai, Fidžeira, Ras el Kajman, Šarža.

Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija Privrednih komora UAE, saopštio je Srpski poslovni savet.

Taj savet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Srbije u Ujedninjem Arapskim Emiratima sa ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje.

Srpski poslovni savet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i Ujedninjenih Arapskih Emirata obezbeđujući im brz i kvalitetan pristup informacijama.

Svoje aktivnosti usmerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ma ima

25.01.2015 12:44

li šta nako , na foru , dok ne stigne onaj veći ........

ODGOVORITE
Name

Realan

25.01.2015 12:55

Ne bi nam pomoglo ni da nam poklone nekoliko busotina nafte. Mi smo svetski prvaci da unistimo sve sto nam dodje po ruku

ODGOVORITE