Шешељ најавио протесте и митинге на прољеће "када гора озелени"

Радикали ће на прољеће почети са протестима против актуелне републичке власти, најавио је вечерас у Чачку лидер СРС, Војислав Шешељ на трибини одржаној у сали Скупштине града.

Србија 24.01.2015 | 22:36
Шешељ најавио протесте и митинге на прољеће "када гора озелени"

"Чекамо прољеће да гора озелени и почињемо са митинзима. Ова власт неће издржати још дуго јер пуца по свим шавовима, па очекујемо изборе до краја године", навео је Шешељ.

Он је рекао да је почело обнављање и консолидовање редова ове партије од његовог повратка из Хага.

"Вучићу и Николићу је истекао рок трајања што се види из иступа дипломата са запада и писања страних медија. Трпе притиске у вези заокружења независности Косова и Метохије, а када се то заврши биће пуштени низ воду", казао је он.

Шешељ је посебно критиково економску политику Владе, која је, како је рекао, гора од свих претходних што се огледа у задуживању и занемаривању домаће привреде.

Он се осврнуо и на могућу сарадњу са другим патриотским партијама рекавши да је СРС отворена за постизборне коалиције са свима онима који се противе уласку Србије у ЕУ.

"Будућност Србије је у чвршћим везама са Русијом, формирању јединственог тржишта, царинске уније и одбрамбеног система са том земљом", нагласио је Шешељ.

Он је истакао да остаје при свом ранијем антимонархистичком уверењу јер сматра да је република демократска и цивилизацијска творевина.

Што се тиче боравка у Хашком трибуналу и процесом који је вођен против њега, Шешељ је изјавио да се ради о политизованом поступку и да та институција има антисрпски карактер.

"Изазивао сам годинама Хашки суд не би ли ме оптужили , јер сам знао да не могу да ми пришију ниједан ратни злочин. Пресуде које се доносе у Хагу су политичке, процесно мањкаве и са много грешака", рекао је Шешељ и додао да се неће добровољно враћати.

"Нека ме хапсе моји саучесници у неделима за која ме оптужују", закључио је Шешељ.

Он је уједно вечерас одржао промоцију књига написаних у хашком притвору “Српски народ мора ослободити Републику Српску Крајину” и “Хашко инаугурисање говора мржње”.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

СВИНГА

24.01.2015 21:43

КО ЖИВ КОЛИ МРТАВ?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оце оце

24.01.2015 21:50

Тако је изведи народ на пашу да се добро наједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

24.01.2015 21:55

Шешељ је подршком Додику извршио своје политичко самоубиство. Сад може само да просипа јалову демагогију. Очито да га је Додик купио попут патријарха Иринеја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајмо

24.01.2015 22:03

Војо и код нас це зазеленити гора на прољеце. Долази овамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

утопија

24.01.2015 22:33

Војвода би да Србију гурне у русји загрљај а колико сутра се нозе десити да та иста дволицна Русија призна Косово. Ста онда и каки да се Србија уклопи у савез Русије и Турсје. Прекомпликовано би било Србији да иде негдје гдје је само овца за сисање

ОДГОВОРИТЕ
Name

трава

24.01.2015 22:35

Неваља росну пасти траву мозе бидне проблема с пробавом нама је доста зелениса војводо убаци парце меса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.01.2015 22:40

Ста би Сесељ да ми облацимо поново војну униформу и да гинемо за овакву багру као сто је он, Додик и остали политицки лопови. Е па нису Срби висе наивне будале да их свака будала води у смрт. Борба за РС и РС Крајину је заврсене и сто смо заузели, заузели смо. Сто сте издали и продали то смо себи сами криви. А и ти си Шеле уцестовао у тој издаји и тебе ми је доста и твоје глупе прице. Ја би тебе и те твоје присталице , усташе и ове радикалне исламисте Бакира Иземетбеговица све оградио бодљикавом зицом негдје у некој суметини. Дао вам орузије па ратујте до миле воље а нас оставите да зивимо у миру па како нам буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.01.2015 22:49

Кад добро озелени па на Аду на испашу

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ајмо

24.01.2015 23:42

можеш га једино код своје маме у госте ......нама не треба .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајмо

25.01.2015 00:35

Сто се љутис? Мора да си Босњак! Па бољи ти је Војо од Милорада! Он иде медју рогове, док Леми муцки удара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

25.01.2015 06:57

Ха ха... Ја знам да цу на прољеце ЗАСИЈАТИ мало лукца и кромпира,. Не знам за остале али у сваком слуцају трава це никнути..

ОДГОВОРИТЕ
Name

м. 25.01.2015

25.01.2015 07:31

Е мој самозвани војводо знаш ли ти да свака сикира себи маљ сијече

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

25.01.2015 08:46

Сесељ и Додик су људи изгубљени у времену.Њихова политика сукоба је мртва на срецу нас Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

25.01.2015 10:37

Како се изнервирам кад видим ове коментаре,анонимус сесељсе ни за огромне паре није успио уцуткати камоли за Додикове како мозес лупиту такву глупост,овај један пљује Русију сто це мозда признати Косово, а хвали ове који су га вец признали,о дрзаво кога хранис,никад народ неце прогледати.Зивео војвода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

окац257

25.01.2015 11:02

Шешељ је послат по наредјењу Запада да ровари против економије коју проводи Вучић јер њима не одговара јака Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изјаве су вам гола вода

26.01.2015 01:02

Ре Анонимус : Војислав подрЖава Додика само у националној политици јер реално ко год је Србин не може рећи да Додик нема петљу када брани Србе на вањској политичкој сцени. А остало везано за нашу државу како управља није сјајно , али ни други не би били бољи . Јер сви су исти , и ти из СНСД и СДС . Суштина је да чувамо наш језик,вјеру и писмо јер запад жели да нам то уништи што је и очигледно гледајући назад кроз вријеме .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Симо

26.01.2015 21:40

А ста цес ако те Бакир са својим вехабијама потера гдје цес онда тад це бити или униформа или одсјецена глава,зато би било боље да пустис Сесеља на миру он је безопасан,а да обратис пазњу на Бакира и вехабије

ОДГОВОРИТЕ