Šešelj najavio proteste i mitinge na proljeće "kada gora ozeleni"

Radikali će na proljeće početi sa protestima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je večeras u Čačku lider SRS, Vojislav Šešelj na tribini održanoj u sali Skupštine grada.

Srbija 24.01.2015 | 22:36
Šešelj najavio proteste i mitinge na proljeće "kada gora ozeleni"

"Čekamo proljeće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine", naveo je Šešelj.

On je rekao da je počelo obnavljanje i konsolidovanje redova ove partije od njegovog povratka iz Haga.

"Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova i Metohije, a kada se to završi biće pušteni niz vodu", kazao je on.

Šešelj je posebno kritikovo ekonomsku politiku Vlade, koja je, kako je rekao, gora od svih prethodnih što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.

On se osvrnuo i na moguću saradnju sa drugim patriotskim partijama rekavši da je SRS otvorena za postizborne koalicije sa svima onima koji se protive ulasku Srbije u EU.

"Budućnost Srbije je u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i odbrambenog sistema sa tom zemljom", naglasio je Šešelj.

On je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uverenju jer smatra da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.

Što se tiče boravka u Haškom tribunalu i procesom koji je vođen protiv njega, Šešelj je izjavio da se radi o politizovanom postupku i da ta institucija ima antisrpski karakter.

"Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili , jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka", rekao je Šešelj i dodao da se neće dobrovoljno vraćati.

"Neka me hapse moji saučesnici u nedelima za koja me optužuju", zaključio je Šešelj.

On je ujedno večeras održao promociju knjiga napisanih u haškom pritvoru “Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu” i “Haško inaugurisanje govora mržnje”.

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

SVINGA

24.01.2015 21:43

KO ŽIV KOLI MRTAV?!?!

ODGOVORITE
Name

Oce oce

24.01.2015 21:50

Tako je izvedi narod na pašu da se dobro najede.

ODGOVORITE
Name

Anonimus

24.01.2015 21:55

Šešelj je podrškom Dodiku izvršio svoje političko samoubistvo. Sad može samo da prosipa jalovu demagogiju. Očito da ga je Dodik kupio poput patrijarha Irineja.

ODGOVORITE
Name

Ajmo

24.01.2015 22:03

Vojo i kod nas ce zazeleniti gora na proljece. Dolazi ovamo!

ODGOVORITE
Name

utopija

24.01.2015 22:33

Vojvoda bi da Srbiju gurne u rusji zagrljaj a koliko sutra se noze desiti da ta ista dvolicna Rusija prizna Kosovo. Sta onda i kaki da se Srbija uklopi u savez Rusije i Tursje. Prekomplikovano bi bilo Srbiji da ide negdje gdje je samo ovca za sisanje

ODGOVORITE
Name

trava

24.01.2015 22:35

Nevalja rosnu pasti travu moze bidne problema s probavom nama je dosta zelenisa vojvodo ubaci parce mesa.

ODGOVORITE
Name

Simo

24.01.2015 22:40

Sta bi Seselj da mi oblacimo ponovo vojnu uniformu i da ginemo za ovakvu bagru kao sto je on, Dodik i ostali politicki lopovi. E pa nisu Srbi vise naivne budale da ih svaka budala vodi u smrt. Borba za RS i RS Krajinu je zavrsene i sto smo zauzeli, zauzeli smo. Sto ste izdali i prodali to smo sebi sami krivi. A i ti si Šele ucestovao u toj izdaji i tebe mi je dosta i tvoje glupe price. Ja bi tebe i te tvoje pristalice , ustaše i ove radikalne islamiste Bakira Izemetbegovica sve ogradio bodljikavom zicom negdje u nekoj sumetini. Dao vam oruzije pa ratujte do mile volje a nas ostavite da zivimo u miru pa kako nam bude.

ODGOVORITE
Name

Miki

24.01.2015 22:49

Kad dobro ozeleni pa na Adu na ispašu

ODGOVORITE
Name

za ajmo

24.01.2015 23:42

možeš ga jedino kod svoje mame u goste ......nama ne treba .

ODGOVORITE
Name

Ajmo

25.01.2015 00:35

Sto se ljutis? Mora da si Bosnjak! Pa bolji ti je Vojo od Milorada! On ide medju rogove, dok Lemi mucki udara!

ODGOVORITE
Name

Logika...

25.01.2015 06:57

Ha ha... Ja znam da cu na proljece ZASIJATI malo lukca i krompira,. Ne znam za ostale ali u svakom slucaju trava ce niknuti..

ODGOVORITE
Name

m. 25.01.2015

25.01.2015 07:31

E moj samozvani vojvodo znaš li ti da svaka sikira sebi malj siječe

ODGOVORITE
Name

mi sami

25.01.2015 08:46

Seselj i Dodik su ljudi izgubljeni u vremenu.Njihova politika sukoba je mrtva na srecu nas Srba.

ODGOVORITE
Name

cris

25.01.2015 10:37

Kako se iznerviram kad vidim ove komentare,anonimus seseljse ni za ogromne pare nije uspio ucutkati kamoli za Dodikove kako mozes lupitu takvu glupost,ovaj jedan pljuje Rusiju sto ce mozda priznati Kosovo, a hvali ove koji su ga vec priznali,o drzavo koga hranis,nikad narod nece progledati.Ziveo vojvoda.

ODGOVORITE
Name

okac257

25.01.2015 11:02

Šešelj je poslat po naredjenju Zapada da rovari protiv ekonomije koju provodi Vučić jer njima ne odgovara jaka Srbija.

ODGOVORITE
Name

Izjave su vam gola voda

26.01.2015 01:02

Re Anonimus : Vojislav podrŽava Dodika samo u nacionalnoj politici jer realno ko god je Srbin ne može reći da Dodik nema petlju kada brani Srbe na vanjskoj političkoj sceni. A ostalo vezano za našu državu kako upravlja nije sjajno , ali ni drugi ne bi bili bolji . Jer svi su isti , i ti iz SNSD i SDS . Suština je da čuvamo naš jezik,vjeru i pismo jer zapad želi da nam to uništi što je i očigledno gledajući nazad kroz vrijeme .

ODGOVORITE
Name

re Simo

26.01.2015 21:40

A sta ces ako te Bakir sa svojim vehabijama potera gdje ces onda tad ce biti ili uniforma ili odsjecena glava,zato bi bilo bolje da pustis Seselja na miru on je bezopasan,a da obratis paznju na Bakira i vehabije

ODGOVORITE