СП: Хрватска ''лаганица'' против БиХ!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине уписала је свој четврти пораз на Свјетском првенству. У утакмици која није превише значила ниједној селекцији, Хрватска је била успјешнија и славила је са 28:21.

Остали спортови 23.01.2015 | 19:20
СП: Хрватска ''лаганица'' против БиХ!

Наша репрезентација лоше почиње утакмицу. Хрватска, која је играла без својих највећих звијезда, већ након пет минута долази до 4:1, да би потом Торомановић смањио на 4:2. Прва четири гола нашег тима дјело су управо нашег пивота који је сам држао Босну и Херцеговину у каквом-таквом резултатском прикључку.

Хрватска први пут на +5 одлази у 17. минуту, а након тога њихова предност наставља константно да расте. Два минута прије краја, Нинчевић погађа за прву двоцифрену предност Хрватске у овом сусрету (17:7), а резултат првог полувремена поставља Перић (17:8).

Треба истаћи да су се у првом полувремену ове утакмице само два наша играча уписивала у стријелце. Мухамед Торомановић је постигао пет погодака, а Јосип Перић три. Наш тим је имао чак тринаест техничких грешака у првих тридесет минута...

Друго полувријеме наши момци отварају нешто бољом игром у одбрани, а Хрватска свој први гол у наставку постиже тек у петом минуту. Прилику је Драган Марковић пружио неким млађим момцима, прије свега Зулфићу, Микићу и Јанковићу који су добро одговорили задатку. Хрватска предвођена расположеним Нинчевићем и Степанчићем одлази још једном на +10 у 50. минуту утакмице (26:16). До краја су наши момци успјели смањити предност фаворизоване Хрватске, која је на крају славила са седам голова разлике.

Најбољи појединац у редовима наше репрезентације био је Мухамед Торомановић који је постигао седам голова. Перић је постигао шест, а Јанковић и Микић по три поготка. Са друге стране, Игор Карачић је предводио Хрватску са седам голова, Слишковић је додао један мање, а Нинчевић, Хорват и Степанчић су постигли по четири гола.

Био је ово четврти узастопни пораз наше репрезентације на Свјетском првенству. Такмичење у групи Б смо тако завршили на претпосљеднем, петом мјесту. Босна и Херцеговина највјероватније у понедјељак против Бјелорусије игра прву утакмицу Пресидент купа, разигравања за селекције између 17. и 24. мјеста.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Геограпхy

23.01.2015 18:22

Биће боље други пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

24.01.2015 12:14

Мени пуно драга репрезентација. Велико су направили самим тим што су успјели доћи на смотру најбољих. Борили су се часно и оставили срце на терену, а имали су против себе и противника и како сам примјетио и судије. Браво Босно а и Херцеговино и више среће сљедећи пут. Сузе Дејана Малиновића су јак доказ да имамо будућност у овој земљи...

ОДГОВОРИТЕ