SP: Hrvatska ''laganica'' protiv BiH!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je svoj četvrti poraz na Svjetskom prvenstvu. U utakmici koja nije previše značila nijednoj selekciji, Hrvatska je bila uspješnija i slavila je sa 28:21.

Ostali sportovi 23.01.2015 | 19:20
SP: Hrvatska ''laganica'' protiv BiH!

Naša reprezentacija loše počinje utakmicu. Hrvatska, koja je igrala bez svojih najvećih zvijezda, već nakon pet minuta dolazi do 4:1, da bi potom Toromanović smanjio na 4:2. Prva četiri gola našeg tima djelo su upravo našeg pivota koji je sam držao Bosnu i Hercegovinu u kakvom-takvom rezultatskom priključku.

Hrvatska prvi put na +5 odlazi u 17. minutu, a nakon toga njihova prednost nastavlja konstantno da raste. Dva minuta prije kraja, Ninčević pogađa za prvu dvocifrenu prednost Hrvatske u ovom susretu (17:7), a rezultat prvog poluvremena postavlja Perić (17:8).

Treba istaći da su se u prvom poluvremenu ove utakmice samo dva naša igrača upisivala u strijelce. Muhamed Toromanović je postigao pet pogodaka, a Josip Perić tri. Naš tim je imao čak trinaest tehničkih grešaka u prvih trideset minuta...

Drugo poluvrijeme naši momci otvaraju nešto boljom igrom u odbrani, a Hrvatska svoj prvi gol u nastavku postiže tek u petom minutu. Priliku je Dragan Marković pružio nekim mlađim momcima, prije svega Zulfiću, Mikiću i Jankoviću koji su dobro odgovorili zadatku. Hrvatska predvođena raspoloženim Ninčevićem i Stepančićem odlazi još jednom na +10 u 50. minutu utakmice (26:16). Do kraja su naši momci uspjeli smanjiti prednost favorizovane Hrvatske, koja je na kraju slavila sa sedam golova razlike.

Najbolji pojedinac u redovima naše reprezentacije bio je Muhamed Toromanović koji je postigao sedam golova. Perić je postigao šest, a Janković i Mikić po tri pogotka. Sa druge strane, Igor Karačić je predvodio Hrvatsku sa sedam golova, Slišković je dodao jedan manje, a Ninčević, Horvat i Stepančić su postigli po četiri gola.

Bio je ovo četvrti uzastopni poraz naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Takmičenje u grupi B smo tako završili na pretposljednem, petom mjestu. Bosna i Hercegovina najvjerovatnije u ponedjeljak protiv Bjelorusije igra prvu utakmicu President kupa, razigravanja za selekcije između 17. i 24. mjesta.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Geography

23.01.2015 18:22

Biće bolje drugi put

ODGOVORITE
Name

Zoki

24.01.2015 12:14

Meni puno draga reprezentacija. Veliko su napravili samim tim što su uspjeli doći na smotru najboljih. Borili su se časno i ostavili srce na terenu, a imali su protiv sebe i protivnika i kako sam primjetio i sudije. Bravo Bosno a i Hercegovino i više sreće sljedeći put. Suze Dejana Malinovića su jak dokaz da imamo budućnost u ovoj zemlji...

ODGOVORITE