Радикали иницирају смјену Николића

Чланови Српске радикалне странке Војислава Шешеља одлучили су обиљежити 25. годишњицу оснивања партије тако што ће предати Народној скупштини Србије петицију са захтјевом за смјену предсједника Србије Томислава Николића, због како наводе кршења Устава.

Србија 23.01.2015 | 17:57
Радикали иницирају смјену Николића

"Нажалост, из наших њедара изникли су неки од највећих српских издајника и ми смо одлучили да данашњи празник Српске радикалне странке обиљежимо тако што ћемо поднијети Народној скупштини петицију са више од 36 хиљада потписа, са захтјевом да се иницира смјена предсједника Републике Томислава Николића", рекао је лидер СРС Војислав Шешељ испред Скупштине Србије.

Шешељ је издвојио четири главна аргумента СРС, којима је, према његовим ријечима, Николић "вишеструко прекршио Устав РС" и навео предсједниково "сумњиво стицање факултетске дипломе", затим то што је резиденцију предсједника Републике претворио у сједиште фондације своје супруге Драгице Николић те то што се ставио у улогу портпарола Драгице Николић.

"Као четврти главни аргумент наводимо да је Томислав Николић подржао Бриселске споразуме, којима се фактички постепено даје независност Косову и Метохији. По Уставу он то није смио да ради", рекао је Шешељ.

Прикупљене потписе, потпредсједник СРС Немања Шаровић предао је Народној скупштини, а њу би сада требало да прихвате посланици јер, како је и сам Шешељ рекао "без подршке посланика не може".

"Немамо ми никаквих илузија да ћемо постићи ту подршку у овим условима, са оваквим саставом Народне скупштине, али ово је наша политичка манифестација да упозоримо јавност шта ради предсједник Републике, како крши Устав и колико су народни посланици индолентни на такво флагрантно кршење Устава", истакао је Војислав Шешељ.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АКО

23.01.2015 17:56

Ко Јос озбиљно схвата Сесеља мозда само Китаровицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рт

23.01.2015 20:34

Е мој Војо касно си се будио то су америцки људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

За кратко вријеме

23.01.2015 21:39

Николиц мора да оде. Радикали досезу гдје нити ЦИА не сања. Војо Мајсторе, ти ми донесес осмјех на лице и заборах како теско ми је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИНГА

23.01.2015 21:51

ДОСО ДЈАВО ПО СВОЈЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

24.01.2015 07:23

Будала. Народ је овца а пастири су разни. Једни јос гину за Тита, други вицу Војо војводо , треци несто треце . Ми смо јос у средњем вијеку, немамо институције па велицамо лицности и убијамо се због њих . Дај посао, плату , социјалну заститу. Сви су исти , импотентни магарци који ричу у празно а ми Срби нестајемо.

ОДГОВОРИТЕ