Radikali iniciraju smjenu Nikolića

Članovi Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja odlučili su obilježiti 25. godišnjicu osnivanja partije tako što će predati Narodnoj skupštini Srbije peticiju sa zahtjevom za smjenu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, zbog kako navode kršenja Ustava.

Srbija 23.01.2015 | 17:57
Radikali iniciraju smjenu Nikolića

"Nažalost, iz naših njedara iznikli su neki od najvećih srpskih izdajnika i mi smo odlučili da današnji praznik Srpske radikalne stranke obilježimo tako što ćemo podnijeti Narodnoj skupštini peticiju sa više od 36 hiljada potpisa, sa zahtjevom da se inicira smjena predsjednika Republike Tomislava Nikolića", rekao je lider SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije.

Šešelj je izdvojio četiri glavna argumenta SRS, kojima je, prema njegovim riječima, Nikolić "višestruko prekršio Ustav RS" i naveo predsjednikovo "sumnjivo sticanje fakultetske diplome", zatim to što je rezidenciju predsjednika Republike pretvorio u sjedište fondacije svoje supruge Dragice Nikolić te to što se stavio u ulogu portparola Dragice Nikolić.

"Kao četvrti glavni argument navodimo da je Tomislav Nikolić podržao Briselske sporazume, kojima se faktički postepeno daje nezavisnost Kosovu i Metohiji. Po Ustavu on to nije smio da radi", rekao je Šešelj.

Prikupljene potpise, potpredsjednik SRS Nemanja Šarović predao je Narodnoj skupštini, a nju bi sada trebalo da prihvate poslanici jer, kako je i sam Šešelj rekao "bez podrške poslanika ne može".

"Nemamo mi nikakvih iluzija da ćemo postići tu podršku u ovim uslovima, sa ovakvim sastavom Narodne skupštine, ali ovo je naša politička manifestacija da upozorimo javnost šta radi predsjednik Republike, kako krši Ustav i koliko su narodni poslanici indolentni na takvo flagrantno kršenje Ustava", istakao je Vojislav Šešelj.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

AKO

23.01.2015 17:56

Ko Jos ozbiljno shvata Seselja mozda samo Kitarovicka.

ODGOVORITE
Name

Rt

23.01.2015 20:34

E moj Vojo kasno si se budio to su americki ljudi

ODGOVORITE
Name

Za kratko vrijeme

23.01.2015 21:39

Nikolic mora da ode. Radikali dosezu gdje niti CIA ne sanja. Vojo Majstore, ti mi doneses osmjeh na lice i zaborah kako tesko mi je.

ODGOVORITE
Name

SVINGA

23.01.2015 21:51

DOSO DJAVO PO SVOJE...

ODGOVORITE
Name

Opozicija

24.01.2015 07:23

Budala. Narod je ovca a pastiri su razni. Jedni jos ginu za Tita, drugi vicu Vojo vojvodo , treci nesto trece . Mi smo jos u srednjem vijeku, nemamo institucije pa velicamo licnosti i ubijamo se zbog njih . Daj posao, platu , socijalnu zastitu. Svi su isti , impotentni magarci koji riču u prazno a mi Srbi nestajemo.

ODGOVORITE