АКН: Мајстор Кејхил одвео ''Кенгуре'' у 1/2-финале!

Некадашњи нападач Евертона головима у 49 и 65.минуту демонстрирао вансеријску класу и срушио Кину у Бризбејну (2:0).

Фудбал 22.01.2015 | 14:20
АКН: Мајстор Кејхил одвео ''Кенгуре'' у 1/2-финале!

Сећамо се тог момка од оне кобне ноћи у јужноафричком Нелспруиту када је надскочио комплетну одбрану Орлова и затресао мрежу Владимира Стојковића. Уследио је трк до корнер заставице, а затим су уследили карактеристични боксерски ударци... Време пролази, али Тим Кејхил не мења старе навике да резултат фудбалске рпрезентације Аустралије зависи од тренутка његове инспирације.

Некадашњи нападач Евертона одвео је Кенгуре у полуфинале Азијског купа, пошто је са два гола торпедовао Кину (2:0). Иако у позним годинама, Кејхил је још једном демонстрирао највишу могућу класу, показао да је за тамошње услове нападач из орбите. Први гол постигао је на спектакуларан начин. Играо се 49. минут када је у казнени простор гостију долетела једна „свећа“, чинило се да ће лопту покупити голман Кине...

Међутим, само неколико тренутака касније стадион у Бризбејну је експлодирао. Као лопов ноћу Кејхил се прикрао иза леђа одбрани Кине, а затим из врло тешке позиције ударцем маказицама послао лопту у даљи угао гола ривала. Какав историјски тренутак у Бризбејну.

Под утиском Кејхиловог уметничког дела Аустралијанци су дигли ниво игре, практично нису дали Кинезима простор да изједначе. Иако је комплетна постава домаћина играла одлично некако је било праведно да утакмицу заврши човек који је у 49. минуту постао јунак комплетне Аустралије. Други гол Кејхила није био тако спектакуларан, већ класичан „кејхиловски“. Робусни нападач је сачекао центаршут са леве стране и ударцем главом погодио мрежу Кинеза.

Аустралија ће у полуфиналу Азијског купа играти са победником меча Јапан - Емирати.

Коментари / 0

Оставите коментар