AKN: Majstor Kejhil odveo ''Kengure'' u 1/2-finale!

Nekadašnji napadač Evertona golovima u 49 i 65.minutu demonstrirao vanserijsku klasu i srušio Kinu u Brizbejnu (2:0).

Fudbal 22.01.2015 | 14:20
AKN: Majstor Kejhil odveo ''Kengure'' u 1/2-finale!

Sećamo se tog momka od one kobne noći u južnoafričkom Nelspruitu kada je nadskočio kompletnu odbranu Orlova i zatresao mrežu Vladimira Stojkovića. Usledio je trk do korner zastavice, a zatim su usledili karakteristični bokserski udarci... Vreme prolazi, ali Tim Kejhil ne menja stare navike da rezultat fudbalske rprezentacije Australije zavisi od trenutka njegove inspiracije.

Nekadašnji napadač Evertona odveo je Kengure u polufinale Azijskog kupa, pošto je sa dva gola torpedovao Kinu (2:0). Iako u poznim godinama, Kejhil je još jednom demonstrirao najvišu moguću klasu, pokazao da je za tamošnje uslove napadač iz orbite. Prvi gol postigao je na spektakularan način. Igrao se 49. minut kada je u kazneni prostor gostiju doletela jedna „sveća“, činilo se da će loptu pokupiti golman Kine...

Međutim, samo nekoliko trenutaka kasnije stadion u Brizbejnu je eksplodirao. Kao lopov noću Kejhil se prikrao iza leđa odbrani Kine, a zatim iz vrlo teške pozicije udarcem makazicama poslao loptu u dalji ugao gola rivala. Kakav istorijski trenutak u Brizbejnu.

Pod utiskom Kejhilovog umetničkog dela Australijanci su digli nivo igre, praktično nisu dali Kinezima prostor da izjednače. Iako je kompletna postava domaćina igrala odlično nekako je bilo pravedno da utakmicu završi čovek koji je u 49. minutu postao junak kompletne Australije. Drugi gol Kejhila nije bio tako spektakularan, već klasičan „kejhilovski“. Robusni napadač je sačekao centaršut sa leve strane i udarcem glavom pogodio mrežu Kineza.

Australija će u polufinalu Azijskog kupa igrati sa pobednikom meča Japan - Emirati.

Komentari / 0

Ostavite komentar