Вучелић: Тумба се мало занео!

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић први пут потврдио да је Љубиша Тумбаковић тражио смењивање тренера Марка Николића. "Тумбаковић се затрчао, многима је обећавао боље дане...", каже Вучелић. Председник Поповић: "Нема сукоба".

Фудбал 23.01.2015 | 08:20
Вучелић: Тумба се мало занео!

Док се фудбалери Партизана припремају за наставак сезоне (тренутно су на првом делу припрема у Анталији) и чекају нове уплате заосталих плата, дотле се у Београду прича о сукобима у новој управи, а није прошло ни месец дана откако су нови људи дошли на чело београдског клуба.

Поједини листови писали су о томе како Љубиша Тумбаковић, један од потпредседника клуба жели да оде из Партизана, незадовољан што се његови предлози не усвајају. Први дани рада нове управе протекли су и о причама о смењивању тренера Марка Николића, што су потом сви из управе демантовали, тврдећи да нико о томе није ни размишљао.

Међутим, први који је отворено признао да јесте било прича о томе је потпредседник клуба задужен за медије Милорад Вучелић.

Он је рекао да је Тумбаковић тражио смењивање Николића, као и да спортски директор Драган Ћирић много боље сагледава ситуацију и финансијско стање од свог старијег колеге (Тумбаковића).

"Очигледно да млади директор домаћински штити интересе Партизана и да не жели да потписује оно за шта сматра да Партизан не може да одговори у датим околностима. Са друге стране, Тумбаковић, који је очигледно многима обећао боље дане, затрчао се, јер није имао у виду комплетну финансијску ситуацију у клубу. Испади које је направио са тренерима Николићем и Спасићем, желећи њихову смену, били су брзоплети што би на крају могло скупо да га кошта. Тумбаковић је, са друге стране, у праву, јер жели да створи јаку екипу која ће бити у стању да се носи са будућим изазовима, како на домаћој, тако и на међународној сцени", рекао је Вучелић за "Политику".

Вучелић је рекао и да финансијско стање у клубу није ружичасто (штавише).

"Партизан још није дошао до даха. Још су многе ствари, као и долазак евентуалних појачања, у магли", каже он.

"Политика" наводи да од доласка Бугарина Станислава Манолева, кога би Марко Николић жарко желео, нема ништа, јер Бугарин није спреман на плату коју му нуди Партизан.

О одласку Данила Пантића у Челси, Вучелић каже:

"Очекујемо да договор има и писани траг и да тек онда можемо да кажемо да је постигнут договор".

Поводом прича о несугласицама у управи Партизана огласио се и председник Зоран Поповић, који је то демантовао.

"Управа све одлуке доноси једногласно после темељног разматрања предлога. Није било несугласицама међу нама", каже први човек црно-белих, уз додатак да је Драган Ћирић потписао уговор и да је почео да ради на месту спортског директора, што је, према медијима, такође био један од камена спотицања у раду управе.

Коментари / 0

Оставите коментар