Vučelić: Tumba se malo zaneo!

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić prvi put potvrdio da je Ljubiša Tumbaković tražio smenjivanje trenera Marka Nikolića. "Tumbaković se zatrčao, mnogima je obećavao bolje dane...", kaže Vučelić. Predsednik Popović: "Nema sukoba".

Fudbal 23.01.2015 | 08:20
Vučelić: Tumba se malo zaneo!

Dok se fudbaleri Partizana pripremaju za nastavak sezone (trenutno su na prvom delu priprema u Antaliji) i čekaju nove uplate zaostalih plata, dotle se u Beogradu priča o sukobima u novoj upravi, a nije prošlo ni mesec dana otkako su novi ljudi došli na čelo beogradskog kluba.

Pojedini listovi pisali su o tome kako Ljubiša Tumbaković, jedan od potpredsednika kluba želi da ode iz Partizana, nezadovoljan što se njegovi predlozi ne usvajaju. Prvi dani rada nove uprave protekli su i o pričama o smenjivanju trenera Marka Nikolića, što su potom svi iz uprave demantovali, tvrdeći da niko o tome nije ni razmišljao.

Međutim, prvi koji je otvoreno priznao da jeste bilo priča o tome je potpredsednik kluba zadužen za medije Milorad Vučelić.

On je rekao da je Tumbaković tražio smenjivanje Nikolića, kao i da sportski direktor Dragan Ćirić mnogo bolje sagledava situaciju i finansijsko stanje od svog starijeg kolege (Tumbakovića).

"Očigledno da mladi direktor domaćinski štiti interese Partizana i da ne želi da potpisuje ono za šta smatra da Partizan ne može da odgovori u datim okolnostima. Sa druge strane, Tumbaković, koji je očigledno mnogima obećao bolje dane, zatrčao se, jer nije imao u vidu kompletnu finansijsku situaciju u klubu. Ispadi koje je napravio sa trenerima Nikolićem i Spasićem, želeći njihovu smenu, bili su brzopleti što bi na kraju moglo skupo da ga košta. Tumbaković je, sa druge strane, u pravu, jer želi da stvori jaku ekipu koja će biti u stanju da se nosi sa budućim izazovima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni", rekao je Vučelić za "Politiku".

Vučelić je rekao i da finansijsko stanje u klubu nije ružičasto (štaviše).

"Partizan još nije došao do daha. Još su mnoge stvari, kao i dolazak eventualnih pojačanja, u magli", kaže on.

"Politika" navodi da od dolaska Bugarina Stanislava Manoleva, koga bi Marko Nikolić žarko želeo, nema ništa, jer Bugarin nije spreman na platu koju mu nudi Partizan.

O odlasku Danila Pantića u Čelsi, Vučelić kaže:

"Očekujemo da dogovor ima i pisani trag i da tek onda možemo da kažemo da je postignut dogovor".

Povodom priča o nesuglasicama u upravi Partizana oglasio se i predsednik Zoran Popović, koji je to demantovao.

"Uprava sve odluke donosi jednoglasno posle temeljnog razmatranja predloga. Nije bilo nesuglasicama među nama", kaže prvi čovek crno-belih, uz dodatak da je Dragan Ćirić potpisao ugovor i da je počeo da radi na mestu sportskog direktora, što je, prema medijima, takođe bio jedan od kamena spoticanja u radu uprave.

Komentari / 0

Ostavite komentar