Побуна! Рамос поручио: Дајте ми већу плату или...

Пре само осам месеци био је јунак, а сад је персона нон грата у очима Флорентина Переза. Бар тако преносе мадридски медији (додуше, без најутицаније Марке) извештавајући да су односи између Серхија Рамоса и председника Реала погоршани до неподношљиве мере.

Фудбал 23.01.2015 | 08:00
Побуна! Рамос поручио: Дајте ми већу плату или...

Према једној верзији први човек краљевског клуба незадовољан је пропустима шпанског репрезентативца на две утакмице против Атлетика (кривац за први гол Тореса) и означио га је главним кривцем за елиминацију из Купа краља, међутим, изагледа да је то параван за далеко озбиљнији проблем. Прецизније: неуспешни почетак преговора о наставку сарадње између Мадриђана и човека који је баш против Јорганџија у финалу Лиге шампиона постигао вероватно најважнији гол (онај изједначујући у надокнади времена) у новијој историји клуба.

Серхију Рамосу уговор са Реалом истиче у јуну 2017. и Флорентино Перез га је позвао на састанак на коме би размотрили услове како би сарадња могла да се продужи, поготову што је и некадашњи првотимац Севиље неколико пута рекао како би волео да заврши каријеру на стадиону Сантјаго Бернабеу. Епилог је био разочаравајући по играча, понуђена му је далеко мања зарада од тимских колега. На пример: Кристијано Роналдо на годишњем нивоу обогати банковни рачун за 17.000.000 евра, Герет Бејл за 11.000.000, Карим Бензема 8.000.000, а капитен Икер Касиљас 6.000.000. Управо је плата коју прима голман захтев Серхија Рамоса који би га задовољио да остане, па је поручио Перезу да ће остати у клубу само под условом да добије исти или чак и бољи третман од голмана, тачније да буде четврти најплаћенији играч екипе.

Из Шпаније стиже и глас да се Рамос поводом овог случаја консултовао са бившим директорм Реала, Аригом Сакијем, најзаслужнијим човеком за његов трансфер из Севиље 2005.
„Хоћу да останем, али Флорентино жели да ме плаћа мање него до сад. Шта да радим“, овим речима се, наводно, пожалио Рамос Сакију.

А прекаљени Италијан шмекерски узвратио и послао поруку не само Серхију него и свима који „трче за ловом“.
„Остани где си сад. Погледај шта се десило Шевченку или Каки, напустили су врло добар клуб зарад већих плата и то је утицало на њихове каријере. Мадрид је право место за тебе, требало би да останеш“.

Уколико Саки буде имао утицаја јасно је да ће Серхио Рамос смирити почетне изливе гнева, међутим, остане ли при свом могао би већ наредног лета да заврши у Премијер лиги, пошто из Енглеске стиже информација да га жели Манчестер јунајтед.

 

Коментари / 0

Оставите коментар