Pobuna! Ramos poručio: Dajte mi veću platu ili...

Pre samo osam meseci bio je junak, a sad je persona non grata u očima Florentina Pereza. Bar tako prenose madridski mediji (doduše, bez najuticanije Marke) izveštavajući da su odnosi između Serhija Ramosa i predsednika Reala pogoršani do nepodnošljive mere.

Fudbal 23.01.2015 | 08:00
Pobuna! Ramos poručio: Dajte mi veću platu ili...

Prema jednoj verziji prvi čovek kraljevskog kluba nezadovoljan je propustima španskog reprezentativca na dve utakmice protiv Atletika (krivac za prvi gol Toresa) i označio ga je glavnim krivcem za eliminaciju iz Kupa kralja, međutim, izagleda da je to paravan za daleko ozbiljniji problem. Preciznije: neuspešni početak pregovora o nastavku saradnje između Madriđana i čoveka koji je baš protiv Jorgandžija u finalu Lige šampiona postigao verovatno najvažniji gol (onaj izjednačujući u nadoknadi vremena) u novijoj istoriji kluba.

Serhiju Ramosu ugovor sa Realom ističe u junu 2017. i Florentino Perez ga je pozvao na sastanak na kome bi razmotrili uslove kako bi saradnja mogla da se produži, pogotovu što je i nekadašnji prvotimac Sevilje nekoliko puta rekao kako bi voleo da završi karijeru na stadionu Santjago Bernabeu. Epilog je bio razočaravajući po igrača, ponuđena mu je daleko manja zarada od timskih kolega. Na primer: Kristijano Ronaldo na godišnjem nivou obogati bankovni račun za 17.000.000 evra, Geret Bejl za 11.000.000, Karim Benzema 8.000.000, a kapiten Iker Kasiljas 6.000.000. Upravo je plata koju prima golman zahtev Serhija Ramosa koji bi ga zadovoljio da ostane, pa je poručio Perezu da će ostati u klubu samo pod uslovom da dobije isti ili čak i bolji tretman od golmana, tačnije da bude četvrti najplaćeniji igrač ekipe.

Iz Španije stiže i glas da se Ramos povodom ovog slučaja konsultovao sa bivšim direktorm Reala, Arigom Sakijem, najzaslužnijim čovekom za njegov transfer iz Sevilje 2005.
„Hoću da ostanem, ali Florentino želi da me plaća manje nego do sad. Šta da radim“, ovim rečima se, navodno, požalio Ramos Sakiju.

A prekaljeni Italijan šmekerski uzvratio i poslao poruku ne samo Serhiju nego i svima koji „trče za lovom“.
„Ostani gde si sad. Pogledaj šta se desilo Ševčenku ili Kaki, napustili su vrlo dobar klub zarad većih plata i to je uticalo na njihove karijere. Madrid je pravo mesto za tebe, trebalo bi da ostaneš“.

Ukoliko Saki bude imao uticaja jasno je da će Serhio Ramos smiriti početne izlive gneva, međutim, ostane li pri svom mogao bi već narednog leta da završi u Premijer ligi, pošto iz Engleske stiže informacija da ga želi Mančester junajted.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar