Редклиф: ''Меца'' је проблем жена у спорту!

Ветеранка која држи светски рекорд у маратону Пола Редклиф рекла је како се у свету професионалног спорта недовољно зна о женским проблемима.

Остали спортови 22.01.2015 | 20:40
Редклиф: ''Меца'' је проблем жена у спорту!

Британска маратонка је изјавила да је интервенисала током Светског првенства 2013. године када су лекари Џесики Џуд дали погрешну терапију.

"Знала сам из искуства да норетистерон сто пута погоршава ствари. Знала је то и маратонка Џо Певи, знали су и неки други људи, али се људи из савеза нису тога сетили и и даље дају тај лек младим атлетичаркама", рекла је Редклиф.

Џесика Џад је због болова изгубила трку на 800 метара, а Пола Редклиф је истакла да је после те трке и даље интервенисала у Британском атлетском савезу као и да је разговарала са младом Џад и дала јој савете. Такође је истакла да је велики проблем што су доктори професионалних спортисткиња углавном мушкарци.

„Ово није први пут да норетистерон који су дали атлетичаркама не помогне. Превише често доктори су мушкарци и они не разумеју како те ствари функционишу“, рекла је Редклиф.

Пре неколико дана смо такође видели какве последице по спортискиње може имати менстуални циклус, пошто је најбоља британска тенисерка Хедер Вотсон изгубила меч првог кола од Цветане Пиронкове. Британска тенисерка се жалила на мучнину и вртоглавицу, у првом сету је успела некако да се избори са проблемима и пружи отпор (6:4) док је у другом потпуно пала (6:0).

После тог меча огласила се и некадашња најбоља британска тенисерка Анабел Крофт која је менструацију назвала последњим табуом у спорту.

Пола Редклиф је најавилазванично повлачење на овогодишњем Лондонском маратону који ће се одржати у априлу.

Коментари / 0

Оставите коментар